25

П ричината за ужасяващата трагедия в Пловдив, където бяха намерени мъртви млади съпрузи, най-вероятно е психически проблем. По последни данни на полицията мъжът е убил жена си, след което се е самоубил.

Твърди се, че съпругът е имал психически проблеми. Според източници на NOVA

от два месеца той е изпадал в психични кризи, но отказвал да се лекува.

Съпрузи намерени мъртви в Пловдив

Това е споделила неговата съпруга пред приятелки, преди да бъде убита.

Едногодишното им дете е останало часове наред в стаята с труповете на родителите си. Детето вече е при баба си и дядо си по бащина линия.

Д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” заяви пред NOVA, че

проблемът се корени в българското семейство, което „отдавна не е онова, което трябва да бъде”.

Според нея забързаното ежедневние онема на хората възможността да се справят по-добре като родители. „Това е едно добро извинение – имам много задачи и трябва да изкарвам пари за технологичните играчки, които искаш. Бягаме от отговорността да бъдем родители, а това е изначалната ни отговорност – това, заради което си струват безсънните нощи, умората, труда”, каза тя.

Докторът отбеляза: „Вглъбени сме в себе си и собствените си проблеми, вечно бързаме за някъде. Както нямаме време за децата си, така и нямаме време за околните”. Тя е на мнение, че решението на тези проблеми е да се върнем към реалното общуване.

„Твърде много интернет, социални мрежи заеха нашето свободно време”,

каза тя.

Д-р Гълъбова каза, че по личните ѝ наблюдения около 2000 г. положението се нормализира, но в момента агресията и саморазправата отново е на дневен ред.

Тя е категорична, че по-тежките наказания няма да променят ситуацията с разпространеното домашно насилие, тъй като възпитанието е в основата на всичко. „Възпитанието започва в семейството, а след това се намесват и институциите – детска градина, училище и т.н.”, каза Гълъбова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@