19

П родължава разследването на случая с убитото момче в Борисовата градина. 

16-годишният Георги И. от Търговско-банковата гимназия в София беше намерен в сряда на пейка в парка с прободна рана.

Според коментар на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти като водеща версия при разследването за момента се очертава тази за личен мотив.

Той отказа повече коментари по темата, за да не се оказва влияние върху разследващите. По думите му се изясняват всички контакти и последни разговори, които е имал убитият младеж. Вчера около обяд тялото на момчето беше намерено в Борисовата градина, като първоначалният оглед установи прободни рани в тялото му.

Работи се по общо няколко версии – любовна драма, спор заради футболни пристрастия и спречкване между ученици от различни гимназии, припомня Нова тв.  

Това е третото убийство в Борисовата градина за последните седем години.

През 2008 г. беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов, а три години по-късно – 28-годишната Яна Кръстева

След инцидентите общината засили контрола в парка с 31 камери за видеонаблюдение, около 100 лампи и два общински патрула.

Съучениците на Георги коментираха пред Нова тв, че Георги неправилно е изкарван едва ли не футболен хулиган – той е харесвал футбола, но не чак до там, за да ходи по мачове и да хулиганства.

Относно версията за конфликт с момче от Строителния техникум, където учела приятелката на Георги, приятелите му разказаха, че наистина е имало пререкание между двете момчета. По думите им обаче едва ли евентуалният му съперник е убиец. 

Отрекоха да има конфликт между двете училища, както се твърди по медиите.

Отхвърлиха и версията за обир, тъй като всичките му вещи са били до него. 

Според Би Ти Ви има и още една нова версия – „случайно“ нападение. За това свидетелствал есемес, който ученикът изпратил до приятелката си: в него той написал, че я чака на пейката. Минута и половина по-късно обаче ѝ се обадил, за да ѝ каже, че е намушкан.

Когато тя пристигнала, той вече е бил починал.

Полицията цяла нощ е разпитвала свидетели и съученици на Георги. Изясняват се отношенията му с други ученици от Строителния техникум, както и последните часове от живота му.

Все още няма официална информация за заподозрян за убийството, няма и очевидци. Полицията е взела записите от видеокамерите в района. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@