1

З аради сметка над 40 хил. лв. жители на блок в Русе останаха без ток. Дългът обаче, не е техен, а на фирмата, от която са купили апартаментите си, информира NOVA.

Бившето общежитие на АОНСУ

няма издаден Акт 16 и затова личните електромери на живеещите в блока не фигурират в „Енерго про”.

Хората сами си отчитат разхода на електроенергия, събират дължимите суми и ги внасят в енергоразпределителното дружество.

Всеки месец обаче се получава разлика с показанията на общия електромер и така сумата, натрупана неясно от кого, за една година стана над 40 хил. лв. „Нямаме ток. Не знам как ще отглеждам дъщеря си, която е със счупена ръка и има заболяване. Не знам, просто”, споделя жена от жилищната сграда.

В блока живеят близо 200 човека. Хората предполагат, че към тяхната партида се водят и други обекти, но не могат да го докажат. Не могат и да си регистрират собствени партиди. От „Енерго про” отказват да подпишат споразумение за разсрочване на задължението, защото

титуляр по партидата е фирмата-продавач на апартаментите. Собственикът ѝ е се крие,

а обитателите на сградата са в безизходица.

„С три малки деца съм, какво да правя оттук нататък. Има и възрастни хора”, каза една от живущите. От спирането на тока в жилищната кооперация пострадаха и коректни клиенти на енергодружеството –половината квартал също остана без ток. Последва и заплаха за съд.

От Енерго про обясниха,че  при спиране на тока на блока, не е сработило резервно захранване и затова  околните сгради също са останали без електричество. Според тях, проблемът вече е отстранен. А хората от злополучният блок търсят начин да продават апратаментите си.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@