5

О блеклото при дамите винаги е било специална тема. Особено когато става дума за представителките на нежния пол във властта. Световни политици или пък първи дами - начинът им на обличане редовно привлича интереса на хората.

С дизайнерката Веселка Крачунова говорим за избора на облекло сред нашите дами в парламента и какви грешки най-често се допускат.

„И при дамитеq и при господата грешката е генерална. По принцип те нямат стил на обличане“, казва Веселка.

Като най-често срещани грешки при жените депутати у нас тя посочва

подбора на прекалено ярки цветове, десени в разрез с етикета, несъобразената дължина на полите и роклите,

както и неправилна големина на деколтето.

Веселка признава, че при мъжете е по-трудно да се сбърка, защото, ако се придържат към костюм, риза и вратовръзка, „няма страшно“. При дамите обаче изборът на облекло е далеч по-разнообразен и съответно далеч по-труден, а място за неправилни решения не липсва.

Българските политици масово не ползват съвети на стилисти и това е много голяма грешка,

смята дизайнерката. „Необходимо е да обръщат по-голямо внимание на стила си. И много съжалявам, че наистина дамите са по-назад от господата в това отношение.“

Като пример за политик на Запад, който се облича добре, Веселка посочва Маргарет Тачър. От съвременните дами във властта с добро облекло й прави впечатление Хилари Клинтън.

„Ангела Меркел се придържа към добрия стил и добрия тон, обаче тя има пропуски“.

Веселка Крачунова разгледа снимки на част от жените депутати в Народното събрание в последните дни на неговата работа. Може да видите какво казва във видеото и да разгледате нашата галерия от парламента ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@