30

П азят Митьо Очите в болницата в Бургас от атентат, а престоят му там струва между 25 и 50 хиляди лева на ден, съобщи „Труд“.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира, че близките му се опасяват от нападение, което е наложило той да бъде охраняван.

Според очевидци пред болницата денонощно стоят гардовете му, както и полицейски служители. Неотлъчно до него е и дъщеря му Станислава.

В момента състоянието му остава критично, направени са му две операции:

“Проблемът на пациента не е в куршума, а в това, че кръвоизливите му не спират. Има много артерии, разкъсани от куршуми”, заяви лекуващ лекар, цитиран от медията.

Досега са му прелети над 50 банки кръв.

В нощта след престрелката беше организирана кръводарителска акция, а медици Стара Загора пристигнаха в Бургас, да консултират бургаските си колеги.

На 8 юни той беше застрелян с 5 куршума при масова престрелка в Слънчев бряг.

Междувременно вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви пред „Здравей България“, че „няма протекции над областни началници“.

Изказването й е по повод обвиненията на бившия шеф на вътрешната комисия ген. Атанас Атанасов, който обвини вътрешния министър, „че е имало политически чадър над Митьо Очите“.

Бъчварова допълни, че работата на шефовете на дирекциите в страната се следи постоянно:

„Областните директори са непрекъснато в процес на оценка на резултатите. Критериите са няколко, напоследък сме въвели два допълнителни критерия. Ако някой не се справя, просто си тръгва”, допълни по темата тя.

Атанасов пък обвини Бъчварова, че е само лице на МВР, а фактическото му управление е в ръцете на премиера Борисов:

 „Ще посъветвам премиера да заведе дело за клевета”, заяви по темата Бъчварова.

Премиерът също коментира, като заяви, че "не гледам телевизии" и отказа да коментира в детайли.

На въпрос има ли информация, че голямата битка и при този, и преди всеки туристически сезон е кой да продава наркотици, Бъчварова отговори така:

„А вие имате ли отговор на въпроса, защо тези, хора, които подават сигнали при вас и правят новини, не ги подават при нас- защото много лесно е да предизвикваш медиен шум, но е трудно да докажат твърденията си“.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@