9

Едно видео, което стана популярно в мрежите все още трогва хората от цял свят. Ето каква е историята в него.

Емануеле, малко момче от Рим успява да изненада папа Франциск с един въпрос, който задава по време на среща между главата на Римокатолическата църква и деца в църквата "Свети Павел" в покрайнините на Рим. 

По време на сесия, в която най-малките имат право да зададат въпроси на папата, микрофонът е даден на Емануеле, който обаче застива, след което избухва в плач. 

Епископите канят детето да се приближи до папа Франциск и през сълзи Емануеле му прошепва въпроса си. 

Става ясно, че наскоро момченцето е изгубило баща си, който е бил атеист. Въпреки това, мъжът е взел решение да кръсти децата си.

Въпросът на Емануеле към папата е: дали баща му е в рая, след като е казвал, че не вярва в Бог. 

Папата получава разрешение от Емануеле да разкаже всичко това на микрофона. И той се обръща към насъбралото се множество. 

"Едно момче е наследило силата на баща си и куража да плаче пред всички нас. Човек, създал такова дете, със сигурност е добър... Той не е бил вярващ, но е кръстил децата си. Имал е добро сърце."

След което папа Франциск задава въпрос към събралите се богомолци, дали Бог би изоставил добрите хора. Разбира се, събралото се множество отговаря с "Не". 

"Емануеле, ето го твоят отговор". Това обаче не е първият път, в който главата на Римокатолическата църква споделя убеждението, че са важни не само религиозните убеждения, но и добрите дела. 

Папа Франциск
Папа Франциск Източник: Getty Images/Guliver

В свое интервю от март тази година папа Франциск официално отрече учението на почти 2000 години, според което съществува Ад. 

"Няма Ад, има изчезване на грешните души.", казва религиозният лидер пред своя приятел и атеист, Еудженио Скалфари за вестник "Ла Република". 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@