56

С троги мерки и ограничения в придвижването влязоха в сила в 00:00 часа днес. Областните центрове осъмнаха с контролно-пропускателни пунктове.

Преминаването през тях става само с основателна причина и документи. Всеки ще бъде пропуснат, ако работи извън града и представи декларация от работодател, по здравословна причина или, за да отиде до постоянния си адрес. (Къде се намират временните КПП-та в страната прочетете малко по-долу).

142 с коронавирус у нас, COVID-19 и в Шумен

В София в края на "Цариградско шосе" и в началото на АМ "Тракия" вече има пропусквателен пункт.  В полунощ изходът към "Струма" беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от града подлежаха на проверка. 

На "Тракия" две от лентите за движение са затворени, а в аварийната - полицията извършва проверка на пътуващите. От МВР съобщиха, че са върнати близо 20 шофьори, тъй като причината за пътуването им е неоснователно.

До вторник ще се правят компромиси за хората, докато системата се нагоди. Пътуващите трябва задължително да си носят както служебни бележки, така и лични карти.

Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала "Тракия" се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник.

"Пътувам от Пещерско към Бургас. Занимавам се със строителство, но все още нямам бележка от работодател. Би трябвало да ми изкарат днес. В Българово ни спряха, но след това ни пуснаха на добра воля. Казахме им, че днес ще вземем служебните си бележки", разказа шофьор пред NOVA. 

Повечето от работодателите в Бургас са успели да реагират на заповедта, изключения обаче не липсват.

Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии на областния град са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и АМ "Тракия" са се образували километрични опашки и от двете страни.

"За ефективното прилагане и спазването на мерките, въведени от Министерството на здравеопазването, са необходими две неща – разбиране от страна на всички граждани и интензивен контрол от органите на реда. Хората не се съпротивляват на тези мерки и срещаме разбиране", обясни директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Каква е ситуацията по границите

На границата с Турция - на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово", трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Това показват данни за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 10.00 ч., разпространени от МВР.

От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" в двете посоки. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция.

От днес: Забраняват се разходки в паркове и градини

Забраняват се междуградските пътувания в България

На границата със Сърбия - на ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука", трафикът е нормален. По информация от сръбските гранични власти, на двата пункта се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Ще се пропускат само хуманитарни и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия. Преустановeно е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово".

На границата с Република Северна Македония - на ГКПП "Гюешево", трафикът е нормален. На влизане в РС Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП "Гюешево". На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния - на ГКПП " Русе-Дунав мост" и ГКПП "Видин-Дунав мост", трафикът е нормален. На ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Силистра" и ГКПП "Оряхово-Бекет" трафикът е нормален. От 14 март 2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Забранява се временно влизането на територията на България, считано 20 март до 17 април 2020 г. включително, на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства, напомнят от МВР.

Остава в сила забраната за влизане на територията на България на хора, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство:

Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на България. На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забраната не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства с изключение на горепосочените.

Настоящата забрана не обхваща: здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора; транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост; дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения; хора, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

От 18 март 2020 временно се забранява влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пристигащи от Иран, напомнят от МВР.

Вижте къде се намират временните КПП-та у нас:

1.  Временна организация с пропускателен режим на територията на Благоевград:

- Движението при км 356 и при км 366 на път І-1 София-Кулата е с пропускателен режим.

- Трафикът при км 2 на път III-106 Балгоевград-Логодаж се осъществява с пропускателен режим.

- Придвижването при км 2 по път III-1006 Благоевград - с. Габрово е с пропускателен режим.

2. Временна организация с пропускателен режим на територията на Велико Търново:

- Движението при км 124 и км 133 на път І-4 Велико Търново-Търговище се осъществява с пропускателен режим.

- Трафикът при км 101 и км 106 на път I-5 Русе-Велико Търново се извършва с пропускателен режим.

- Придвижването при км 39 на път IIІ-514 е с пропускателен режим.

3. Временна организация с пропускателен режим на територията на Добрич:

- при км 77 и км 88 на път II-71 Силистра-Добрич;

- при км 70 и км 77 на път II-27 Балчик-Нови Пазар;

- при км 43 и км 52 на път II-29 Добрич-Варна;

- при км 0 на път III-293 Добрич - с. Коритен;

- при км 34 път III-7105 Добрич - с. Балик.

4. Временна организация с пропускателен режим на територията на Силистра:

- при км 9 на път I-7 Силистра–Дулово;

- при км 44 на път I-7 Дулово–Шумен;

- при км 2 на път I-7 Силистра-Шумен;

- при км 103 на път II-21 Силистра – Тутракан;

- при км 55 на път II-21 Тутракан – Русе;

- при км 115 на път II-23 Дулово–Разград.

5. Временна организация с пропускателен режим на територията на Перник:

- при км 285 на път I-1 Перник-София;

- при км 68 и км 76 на път I-6 Перник-Радомир;

- при км 19 на път II-63 Брезник-Божурище;

- при км 13 на път III-1801 Голямо Бучино - Мало Бучино.

6. Временна организация с пропускателен режим на територията на Стара Загора:

- при км 225 и км 235 на път I-5 Казанлък – Стара Загора – Димитровград;

- при км 57 и км 69 на път II-66 Стара Загора – Плодовитово;

- при км 5 на път III-6602 Стара Загора – Сладък кладенец.

7. Временна организация с пропускателен режим на територията на Разград:

- при км 1 и км 2 на път III-204 Разград - Попово;

- при км 31 на път II-49 Разград - Търговище;

- при км 37 на път II-49 Разград-Кубрат;

- при км 33 на път I-2 Разград - Шумен.

8. Временна организация с пропускателен режим на територията на Русе:

- при км 11 на път I-2 Русе-Разград;

- при км 6 на път I-5 Русе-Бяла;

- при км 8 на път II-21 Русе-Силистра;

- при км 2 на път III-501 Русе-Иваново-Две могили-Бяла.

9. Временна организация с пропускателен режим на територията на Смолян:

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемологични мерки на територията на гр.Смолян:

- при км 104 на път ІІ-86 Соколовци-Смолян;

- при км 107 на път ІІ-86 Смолян-Търън;

- при км 12 на път ІІІ-866 Смолян-Стойките;

- при км 22 на път ІІІ-868 Рудозем-Смолян.

10. Организация на движението в област Сливен:

- път I-6 София-Бургас в района на Петолъчката и на входа за Сливен ;

- път II-53 Eлена-Сливен-Ямбол на изхода от Сливен за с. Бяла и Ямбол;

- път II-66 Сливен-Нова Загора-Поповица до КАТ в гр. Сливен;

- път III-488 Градец-Ичера-Сливен на изхода на гр. Сливен за Карандила; 

- път II-66 Сливен-Нова Загора-Поповица на изхода на Нова Загора за Стара Загора;

- път II-55 Гурково-Нова Загора-Свиленград на изхода на Нова Загора за Велико Търново;

- път III-5007 Конаре-Твърдица на изхода на Твърдица за с. Конаре;

- път II-48 Омуртаг-Котел- път I-7 в с. Тича и на изхода на Котел в посока с. Градец , с.Ичера, с.Медвен и Петолъчката;

- път I-7 Бероново-Петолъчката-Ямбол в с.Мокрен.

11. Временна организация с пропускателен режим на територията на Ямбол:

Всички постове са на изхода на гр. Ямбол по следните направления:

- при км 144 на път II-53 Ямбол-Сливен;

- при км 153 на път II-53 Ямбол-Средец;

- при км 3 на път III-536 Ямбол-Роза;

- при км 26 на път III-7072 Ямбол-Чарган;

- при км 5 на път III-5305 Ямбол – Веселиново;

- при км 0 на път III-5304 Ямбол-Елхово.

12. Временна организация с пропускателен режим на територията на Търговище

- път I-4 Омуртаг-Търговище-Шумен на изхода на Търговище в посока София и на изхода на Търговище в посока Шумен;

- път II-49 Търговище-Разград на изхода на Търговище в посока Разград;

- път II-74 Търговище-Дралфа на изхода на Търговище в посока Преслав и на изхода на Търговище в посока Дралфа.

13. Въведени ограничения с пропускателен режим на всички изходи на София:

- път I-8 Калотина-София при Божурище в района на "Метро";

- път I-1 София-Владая при КПП-то на Владая;

- АМ "Тракия" в посока Бургас при разклона за Лозен, а в посока София при разклона за Верила;

- АМ "Струма" в посока Благоевград при първи тунел;

- АМ "Хемус" при пътен възел "Яна";

- път II-16 Своге-София преди Нови Искър;

- път II-82 Самоков-София при караулката на Горубляне на изхода на София и при вилна зона „Мечката“;

- път III-181 София – Бистрица – Белчински бани при вилна зона „Ярема“;

- път II-81 София-проход „Петрохан“ между Волуяк и Костинброд.

14. Организация на движението с пропускателен режим на територията на Бургас:

- път I-6 Бургас - Ветрен при на изхода на Бургас;

- път I-6 Бургас - Ветрен при разклона за Българово;

- път III-906 Бургас - Каблешково при изхода на Бургас;

- път II-79 Бургас - Средец на изхода на Бургас при разклона за Черни връх;

- път I-9 Бургас - Варна при км 249 (в общинска част при изхода на Бургас);

- път III-7909 Бургас - Горно Езерово при изхода на Бургас;

- път III-9008 Бургас - Долно Езерово при изхода на Бургас;

- път I-9 Бургас - Варна при км 227 в района на изхода на Бургас

15. Организация на движението с пропускателен режим на територията на Хасково:

Постовете са на изходите към:

- път I-5 Хасково-Кърджали;

- път I-5 Хасково-Димитровград;

- път I-8 Хасково-Харманли;

- път III-806 Хасково-Минерални бани

16.Организация на движението с пропускателен режим на територията на област Кърджали:                                                   

 - при км 335 на път I-5 при с. Чилик;                                                                                          

 - при км 4 на път II-59 (входа на Момчилград);                                                                                        

 - при км 37 на път II-59 Крумовград - Хасково;                                                                         

 - при км 57 на път III-867 Кирково - Смолян;                                                                           

 - при км 21 на път III-865 Ардино - Смолян;                                                                               

 - при км 7 на път III-507 (при разклона за с. Широко поле).

17. Временна организация на движението с пропускателен режим за Видин:

- при км 16 на път I-1 Видин-Димово.

18. Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки на територията на област Кюстендил:

- при км 22 на път I-6 Кюстендил-София и при км 30 (разклона за с.Коняво);

- при км 1 на път II-62 Кюстендил - Дупница.

19. Организация на движението с пропускателен режим за Пловдив:

- път I-8 Пловдив - Пазарджик при км 220 (в общинска част на изхода от Пловдив);

- път I-8 Пловдив - Свиленград при км 227 (в общинската част изхода от Пловдив);

- II-64 Пловдив - Карлово при км 52 (в общинската част изхода от Пловдив).

20. Организация на движението с пропускателен режим за Пазарджик:

- на изхода за път II-37 Пазарджик-Панагюрище в посока Панагюрище;

- на изхода за път III-3704 Пазарджик-Ветрен в посока Ветрен;- на изхода за път I-8 Пазаджик-Белово в посока Белово;

- на изхода за път III-3703 Пазарджик-Добровница;

- на изхода за път II-37 Пазарджик-Пещера в посока Пещера;

- на изхода за път I-8 Пазарджик-Пловдив в посока Пловдив.

21.Организация на движението с пропускателен режим в област Кюстендил:

- при км 22 на път I-6 Кюстендил-София и при км 30 (разклона за с.Коняво);

- при км 1 на път II-62 Кюстендил - Дупница.

Един от пациентите във ВМА вече е чист от коронавируса

Вирусолог: Реалният брой на заразените е минимум три пъти повече

Антималарийно лекарство е дало положителен ефект срещу COVID-19

Всичко за развитието на епидемията с коронавируса и извънредното положение четете ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 56
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

56 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мърмотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Мърмотът Фил и съпругата му Филис станаха родители

Любопитно Преди 17 минути

Фил е най-популярният мармот, който прогнозира настъпването на пролетта в САЩ

<p>Мащабно антитерористично учение в Бургас</p>

Мащабно антитерористично учение се проведе в Бургас

България Преди 25 минути

Полицаи евакуираха в четвъртък вечер служители и граждани в района на автогара "Запад"

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Почитаме паметта на виден светец, кой е той

Любопитно Преди 1 час

Живял в III век, бил свят по живот и усърден в разпространението на истинската вяра

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Взривове в няколко украински области, Русия атакува инфраструктурни обекти

Свят Преди 2 часа

Блогър, живеещ край град Камянске, съобщи в Telegram за кратер в района, дълбок 4 м и широк 10 м

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Рак и диабет: Ето защо е вредно готвенето с вече използвано олио

Любопитно Преди 2 часа

За съжаление вкусните лакомства, които се приготвят във фритюрници, са свързани с редица заболявания

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

US Air Force налива $28 млрд. за следващото поколение изтребители

Технологии Преди 2 часа

Те ще бъдат ескортирани от нов безпилотен дрон

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Мистерията около синдрома на Хавана се заплита

Свят Преди 2 часа

Учените изследват различни видове магнитно-резонансни сканирания за измерване на обема, структурата и функциите на мозъка при 81 участници

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Изкуственият интелект достига и до Google Maps

Технологии Преди 3 часа

Чрез него приложението ще дава повече информация

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Шеф Ангелов шокира всички с решението си в Hell’s Kitchen

Любопитно Преди 10 часа

Той даде втори шанс на талантливата Никол, която беше на крачка от напускане на надпреварата

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Гърция съди "Газпром" за цените на газа

Свят Преди 10 часа

DEPA е подала молба за арбитраж

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Поне 45 души загинаха при падането на автобус от мост Република Южна Африка

Свят Преди 11 часа

Автобусът е паднал от височина от петдесет метра

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Скандал, Русия наложи вето на резолюцията на ООН за КНДР

Свят Преди 12 часа

Гласуването в 15-членния съвет завърши с 13 гласа "за", Русия гласува "против"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Полиция с кучета в бежанския център в "Овча купел"

Свят Преди 12 часа

Целта е проверка за лица, които са нерегламентирано в тях, опасни предмети, наркотици и забранени вещи

Колко ще струват избори 2 в 1

Колко ще струват избори 2 в 1

България Преди 12 часа

Дотук за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 13 часа

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 14 часа

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети