3

С ладоледът е едно от най-популярните средства за разхлаждане в летните горещини. За съжаление, той често доста бързо се "предава" и разтапя, което кара всеки да побърза с неговото изяждане. Японската компания Каназава Център за проучвания и разработки на биотерапии е открила начин да удължи максимално издръжливостта на един сладолед, съобщава онлайн изданието CNET.

Яжте това в жегата и ще усетите промяна в цялостния тонус

Kanazawa Ice всъщност е случайно откритие на компанията. Първоначално той се е продавал в Каназава още от април т.г., а вече постепенно намира пазар и в по-големите градове, включително Осака и Токио.

Тайната съставка е течен полифенол, който е извлечен от ягоди. Той затруднява разделянето на водата и мазнините, така че сладоледът задържа оригиналната си форма доста по-дълго. Това е и единствената допълнителна съставка в сладоледите, като и тя е натурална.

Японци искат да прокопаят тунел до мантията на Земята

Тестове на журналисти показват, че при температура от 28 градуса и изложен на Слънце, сладоледът запазва формата си без никакви промени в продължение на поне пет минути. След 10 минути единствено по-малките детайли от оформения като мече сладолед са започнали да се топят.

Това означава, че човек ще може да се наслади на сладоледа по-дълго без да бърза преди да се разтопи. Пред японския вестник Asahi Shimbun президентът на компанията твърди, че сладоледът може да запази формата си дори и да бъде подложен на горещ въздух от сешоар.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@