7

И лон Мъск е известен със смелите си прогнози за бъдещето. Затова би изглеждало нормално той да е сред хората, които виждат летящите коли като неизменна част от ежедневието след години. Всъщност, обаче, Мъск далеч не е привърженик на този тип транспорт и го определя като "гилотина", съобщава онлайн изданието CNET.

Мъск очаква возенето в Hyperloop да струва 1 долар

Покупките от интернет ще пътуват с 1000 км/ч

Изказването е на самия Мъск по време на събитие на неговата The Boring Company. "Ще има безброй от тези неща, които ще летят навсякъде и е неизбежно, че някой някъде няма да обслужва и поддържа колата си както трябва. От нея ще падне тас например и той ще е като гилотина за някого", убеден е Мъск.

Мъск иска да направи компания за бонбони

Пореден рекорд на Tesla… за загуба

Отворен остава въпросът доколко Мъск е реално загрижен за падащи тасове от летящи коли или има друга цел. Според него летящите коли не са достатъчно ефикасен транспорт. Разбира се, той има решение - подземния високоскоростен влак Hyperloop. Миналата седмица Мъск прогнозира, че цената на билета на концептуалния "Loop" в Лос Анджелис ще бъде 1 долар.

Освен това Мъск иска да прокара цяла мрежа от подземни тунели из САЩ. Той вижда този тип транспорт като по-сигурен и ефикасен. И макар да е малко вероятно летящите коли да имат тасове и още по-малко вероятно, те да падат толкова лесно, все пак подобна технология все още е доста далеч в бъдещето и надали Мъск трябва да се притеснява точно от нея.

Компания на Мъск ще прави изкуствен интелект за мозъка

10 от най-откачените неща, в които вярва Илон Мъск

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@