16

П реди ден Tesla отчете загуба в размер на $709,6 млн. за първото тримесечие на годината, което се равнява на загуба от $4,19 на акция. Това е над два пъти повече спрямо същия период на миналата година, когато загубата бе $330,3 млн., т.е. по $2,04 на акция.

Положителното е, че компанията отчете рекорден приход от $3,4 млрд. за първите три месеца на годината. Другият важен факт е, че Tesla завършва тримесечието с $3,2 млрд. в наличност. Очевидно рекордните загуби не уплашиха никого, защото акциите на компанията скочиха с 1% до $303 на дял.

Tesla отчете, че за трета поредна седмица произвежда по над 2000 автомобила Model 3. Очакванията на компанията са, че през второто тримесечие загубите ще бъдат сведени близо до нулата, докато третото и четвъртото тримесечие ще бъдат „много положителни“.

Tesla не се е отказала от плана си до 2 месеца да произвежда по около 5000 бройки Model 3 седмично. Застраховаха се, обаче, казвайки, че може да се сблъска с неочаквани проблеми, каквито изпитва в последно време с производството, които биха могли да забавят тези планове. Стигнат ли бройката от 5000 седмично, на конвейра ще бъдат качени и други версии на модела, като например базовият модел с най-ниския пробег. Крайната цел е 10 000 бройки Model 3 седмично.

Moody's, която понижи кредитния рейтинг на компанията преди месец, предвижда, че Tesla ще „изгори“ около $2 млрд. кеш през тази година.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Най-бързият SUV: Nissan би рекорда на Toyоta

Щатската армия има нов боен автомобил

Луксозна сухоземна „яхта” на 6 колела

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@