30

Н амерени са и двете черни кутии на руския самолет Ан-148 , който се разби в Подмосковието на 11-ти февруари и отне живота на 71 човека. Причините за трагедията още се разследват.

Защо самолет се разби край Москва

Руски самолет със 71 души се разби край Москва

Следователите обаче са категорични, че на борда не е имало взрив.

Почти 500 останки от самолета Ан-148 и над 1400 частици от телата на загиналите са открити от спасителите в Раменски район на Подмосковието, където катастрофира руският самолет.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Вече е ясна и самоличността на някои от жертвите, сред тях има тру деца.  Продължава изследването на ДНК от близките.

Екипажът не е подал сигнал за помощ. Сред възможните причини за катастрофата са метеорологичните условия, технически проблем или човешка грешка. Докато разследването продължава, в Орск и Оренбург почетоха паметта на загиналите.

 

Самолетът изненадващо е изчезнал от радарни екрани 4 минути, след като излетял от московско летище "Домодедово" за град Орск в южен Урал. След това диспечерите не успели да осъществят връзка с пилотите.

Според очевидци на катастрофата машината се запалила във въздуха. Самолетът се е разбил в Раменския район в Подмосковието, близо до село Степаново.

Самолетът е бил сравнително нов, произведен е преди по-малко от 8 години, през 2010 г. и не е имало данни за технически проблеми преди полета. Пилотите са били с голям стаж - над 5000 летателни часа.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@