3

С ветът е голям и различен, но има места, явления и племена, които все едно не са реални. 

Има хиляди пътища по света, но един е повече от необикновен. Норвегия е построила Атлантическия път, който пресича островите на архипелага близо до област Ейде, свързвайки две от най-населените места в Норвегия – Молде и Кристиансун.

Състои се от 8 моста, най-дългият от които е конзолният Сторсезандетски мост – 260м. Мостът има необикновена форма, поддържана от 2 колони, които издигат най-високата точка на моста на височина от 23м. Освен мостове, в отсечката са предвидени 4 места за почивка и места, от които можете да наблюдавате разбиващите се вълни на Норвежко море в скалите на архипелага или дивата природа. На някои острови от отсечката са разположени места за туристи, на които има места за хранене, риболов и скуба дайвинг.

Какво правят мъжете за перфектна снимка на гаджето

Пътят е отворен на 7 юли 1989г, като в началото на съществуването си е имало такса за преминаване, но през 1999г. е била премахната, защото мостът се е изплатил. Участъкът е част от културното наследство на Норвегия и е класифициран като национален туристически маршрут. 

Гигантският кратер, зейнал насред столицата на Гватемала след преминаването на първата тропическа буря за този сезон в Тихия океан, буди недоумението на геолозите.

Кратерът, който веднага беше определен от медиите като "перфектната дупка на пътя", се образува през 2010 година. Диаметърът му е 20 метра, а дълбочината - 30 метра. Ямата погълна цяло кръстовище в гватемалската столица, заедно с фабрика на три етажа.

В югозападната част на Мароко накъдето и да погледнете, ще видите стотици кози, които се катерят по дърветата. Причината за това нетипично явление е търсенето на храна - козите са привлечени от плода на дървото Арган, който узрява всяка година през юни. Дървото е трънливо, с криви стъбла, но козите са свикнали с тези неудобства.

За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации, наброява 6000 души. Счита се за най-агресивното и затворено племе на планетата.

Смята се, че мурси са резултат на някаква генетическа мутация, тъй като имат редица отличителни особености. Малко коса по главата, ниско поставени очи, ниско чело, не много високи, широка кост, криви крака, грапава кожа и увиснал корем. В долната си устна жените носят глинена чинийка - диск.

В пещерата Япак във Филипините може да се видят гигантските прилепи, известни като "летящи лисици". 

Калонгът (Pteropus vampyrus), наричан също летяща лисица, е един от най-едрите прилепи, като достигат килограм, а размахът на крилата му е до 1,5 m. Калонгите са активни през нощта и се хранят с плодове, нектар и цветове на растения.

Фотошоп-гуру преобразява снимките на хората

Фантазиите на един турски фотограф в изумителни колажи

10 забавни снимки на малко... глупави хора

Когато заспиш на неподходящото място и всички разберат

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@