3

Ж ените често си мислят, че красотата е болка, докато извършват някои болезнени процедури за красота, като скубане на вежди или обличане на тясна рокля, които направо спира въздуха.

Но някои от практиките за красота по света са наистина странни, дори шокиращи. За тях ни разказва новото видео от канала top_of_the_tops във Vbox7.com:

Премахване на ребро - САЩ и Европа
Ако корсетите ви се струват като екстремна мярка в гонката за тънка талия, значи не знаете за това. По света дори и до днес някои жени си правят операция за да премахнат плаващите ребра, които предпазват органите отзад, но не и отпред.

Източник: top_of_the_tops/Vbox7.com

Жени като американската актриса Аманда Леопре и певицата Шер са се подложили на такава операция и въобще не смятат, че това е нещо изключително екстремно.

Удължаване на врата - Бурма
Падаунгите в Бурма виждат в дългия врат нещо много красиво, затова и пръстените за вратове там са изключително популярни. Най-вече жените носят тези пръстени, а момичетата започват още от 2- до 5-годишни. Процесът е бавен и има остатъчни ефекти и деформации в тялото. Все пак вратът не се удължава, ами пръстените натискат ключиците и разпъват гръбначния стълб, което създава тази илюзия. За нещастие е невъзможно пръстените да се махнат, ако жената ги е носила цял живот.

Лотусови крака - Китай
Всички знаем израза "Красотата изисква жертви". Но понякога тя може и да осакатява. В Китай се наложила именно такава ужасяваща мода на миниатюрните стъпала.

Източник: top_of_the_tops/Vbox7.com

Момичетата, произлизащи от заможни семейства, били длъжни да се впишат в идеала за 10-сантиметровото стъпало, като краката им били притискани в стегнат бинт. Това е осакатявало жените, но се е считало за висша степен на женската красота.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@