0

З наете ли, че с пресата за изправяне на коса всъщност можете да я къдрите? А знаете ли, че можете да къдрите косата си по много и най-различни начини с помощта само на една преса. Осем от тях ни показва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

Класически вълни

И така стартираме с класическите вълни - хващате кичур коса и минавате в корена, за да загладите. След това поставете пресата по диагонал, завъртете на 90 градуса и спуснете надолу, но не до самия връх на косата - него оставете прав.

Източник: Getty Images

Естествени вълни

Още един вид вълна, която изглежда супер естествено. Хващате кичур коса - заглаждате в корена, след това поставяте по диагонал, завъртате на 90 градуса навътре и изтегляте. На втората една трета от косата завъртате навън и изтегляте. Третата последна част от косата - завъртате отново навътре и изтегляте.

Сладка букла

Хващате тънък кичур, който навивате на кравайче около два пъста. След това притискате с пресата за 10 секунди и къдрицата е готова.

Източник: Getty Images

Дребни вълнички

Тази прическа се завръща със страшна сила от 90-те. Сплетете косата на стандартни плитки от по три кичура. Всяка плитка после минете с пресата и за отрицателно време ще се сдобиете със ситни вълни.

Африкански къдрици

Ако имате времето, желанието и търпението, можете да си направите и разкошни африкански къдрици с преса и молив. Внимавайте само моливът да е дървен и без покритие, което може да се стопи от горещината на пресата и да причини големи беди. Увийте тънък кичур около молива, притиснете с преса от всички страни и сте готови.

Небрежни вълни

Напоследък са супер актуални небрежните вълни в косата - сякаш сме си легнали с мокра коса и ефектът на сутринта е уау. Ето как може да си направите такава прическа - увийте кичур коса около оста му и притиснете с пресата.

Още трикове за бързи и ефектни къдрици само с преса за изправяне вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@