О вчарският пай е много популярно и традиционно ястие в Англия и Шотландия, което ако опитате веднъж, лесно ще се превърне в едно от любимите ви.
Необходими продукти:
300 г телешка кайма
300 г зеленчуци
1/2 ч. ч. червено вино
1 глава лук
6-7 картофа
1 яйце
50 г масло
подправки
прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сварете 6-7 картофа с обелките.
В дълбок тиган задушете лука и каймата. Овкусете със сол и риган. Когато каймата се запържи, добавете микс от зеленчуци.
Долейте доматено пюре и чаша вино.
Малко преди да е готова, добавете и гъбите.
Обелете сварените картофи, докато са още топли, намачкайте ги и прибавете 1 яйце, масло, мляко и подправки на вкус.
В тава разпределете плънката, картофеното пюре и кашкавал. Вижте как да декорирате пая във видеото от канала „Кухнята на Диди“.
След 15-20 минути на 180-200 градуса паят е готов.
Прочетете още:
Топла и ароматна фокача - как да си я направим