В сяка уважаваща себе си домакиня знае как се приготвя мусака, затова днес ви предлагаме нов начин да пресъздадете класическия вкус на толкова обичаното ястие.
Необходими продукти:
1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 глава лук
2 домата
½ връзка магданоз
2 с. л. брашно
½ ч. л. черен пипер
½ ч. ч. олио
Нарежете обелените тиквички, магданоза и лука.
Вземете 2 средно големи домата и ги настържете.
Загрейте малко олио в тиган и задушете тиквичките.
След около 5 минути на огъня ги поръсете с брашно и сол.
Когато се задушат, ги оставете в тавата за печене и преминете към подготовката на каймата.
Във видеото от канала „Да сготвим с Милена“ вижте как точно да го направите.
Добавете и нея в тавата и печете за 25-30 минути на 200 градуса.
Още предложения за вечеря:
Да си приготвим свински филенца на тиган
Пилешко филе с ананас и медена глазура