B най-студените месеци от годината рядко се подслаждаме със сладолед. Но похапването на замразен десерт през зимата крие своите предимства.
Той успокоява възпаленото гърло, ускорява метаболизма и най-важното, тъй като температурите са отрицателни, можеш да му се наслаждавате по-дълго, спомняйки си за лятото, без да се притеснявате, че сладоледът няма да се разтопи.
Затова ви предлагаме 3 страхотно рецепти за домашен сладолед, с които да изпробвате написаното.
Лесен плодов сладолед
Необходими продукти:
6 банана
250 г малини
100 г подсладено кондензирано мляко
50 г печени шамфъстъци
Начин на приготвяне:
Бананите се белят, нарязват се на парчета и се замразяват.
Малините също се замразяват. Изваждат се от фризера и се смилат заедно в блендер.
Малко по малко се налива кондензираното мляко.
Готовият плодов сладоледът се сипва в купички и се гарнира с накълцани ядки.
Ако искате да се поглезите с нещо по-изтънчено, изпробвайте рецептата на „Бон Апети“ за сандвич със сладолед от маскарпоне.
Необходими продукти:
за сладоледа:
500 г сирене „Маскарпоне“
180 г пудра захар
1 шушулка ванилия
за бисквитите:
250 г брашно
150 г кафява захар „Мусковадо“
125 г краве масло
1 ч. л. инстантно кафе
1 пакетче бакпулвер
25 г какао
1 ванилия
Стъпките вижте в нашата ГАЛЕРИЯ
Шоколадов сладолед
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
200 г черен шоколад (75%)
140 г захар
Начин на приготвяне:
Шоколадовият сладолед се приготвя, като в касерола се кипват сметаната, млякото и захарта. Когато захарта се разтвори, се добавя наситненият шоколад.
Вари се 5 минути на слаб огън, докато шоколадът се разтвори. Сместа се прецежда, охлажда се и се слага в машина за сладолед.
Бърка се, докато се образува гъст, студен крем. След това се прехвърля в друг съд. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя за около 2 часа във фризер, за да стегне добре.
Лешников сладолед
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
160 г захар
80 г лешников тахан
10 г бурбонска ванилова захар
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Лешниковият сладолед се приготвя, като млякото се смесва със сметаната, ваниловата захар и захарта.
Малка част се заделя в купа и се разбива с жълтъците. Останалата част се кипва.
Когато захарта се разтвори, се добавя лешниковият тахан. Разбитите жълтъци се темперират и също се сипват в сместа, разбърква се и се оставя на слаб огън още 5 минути.
След това се прецежда. Охлажда се.
Охладената лешникова смес се прехвърля в машина за сладолед и се бърка, докато се получи гъст крем. Кремът се изсипва в друг съд и се оставя във фризер за около 2 часа.
Вижте още сладки предложения, но не замръзнали
Още лесни рецепти за торта:
Как да превърнем кроасаните с масло в сладкиш
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!