7

С амолетът, на борда на който е Маринела Арабаджиева, кацна на летище София. Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев е екстрадирана у нас от Испания по силата на европейска заповед за арест, предаде агенция БГНЕС.

От летището, със съдебна охрана Арабаджиева ще бъде откарана за повдигане на обвинение.

В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът ѝ, който към момента се намира в ареста. Задържането му под стража бешв потвърдено на 15 май от Апелативния специализиран съд. Според съда има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания,

в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Те бяха издирвани с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол.

Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места.

При претърсване на хотел „Маринела" в София бяха открити 10 млн. лв. Очаква се тази информация да бъде официализирана чрез обвинение.

Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура

за участие в организирана престъпна група, за пране на пари и данъчни престъпления. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна беше пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@