29

О кръжният прокурор на Пловдив Румен Попов коментира убийството на рейджърката Десислава Стоянова в предаването „Събуди се“ по NOVA. Още вчера стана ясно, че обвиняемият за тежкото престъпление е направил частични самопризнания. По думите на Румен Попов обвиняемият е

признал, че е убил жената, начинът по който я е убил, но без да дава подробности за мотива

да извърши това престъпление.

„Изключваме сексуален мотив за извършеното убийство. Остава основната версия за мотива – неуредени финансови отношения, свързани с обсебването от обвиняемия на автомобила на убитата военнослужеща“, каза той.

Днес предстои внасяне в съда на искане за постоянно задържане под стража на 42-годишния Светослав Каменов. „При всички положения не изключваме други версии, но тази е основната“, уточни прокурорът. Попов съобщи, че е

извършен допълнителен оглед и са намерени дрехите на жертвата.

„Основният механизъм за извършване на убийството, според експертите към настоящия момент, е удушване след нанасяне на множество удари по лицето. Мотив за убийството е и колата. Изяснява се и друг мотив, извън сексуално посегателство спрямо жертвата“, обясни окръжният прокурор.

Румен Попов уточни, че Стоянова и Каменов са били приятели, но не са имали сексуални взаимоотношения. Мъжът е извършил ПТП под влиянието на алкохол през 2011 г., отделно от това се отклонява от военна служба, осъждане е и затова е уволнен дисциплинарно от армията.

„Смятаме, че имаме достатъчно доказателства, че той е извършител на убийството. Укривал се е 7 дни на различни места, основно в гористи местности, тъй като

той е бил обучаван, а в последствие и обучител за оцеляване при извънредни ситуации“,

заяви прокурорът.

Румен Попов потвърди: „Обвиняемият е търсил съдействие от негов роднина, който работи в системата на МВР, но в никакъв случай не е искал от него да го прикрива“.

Едва три-четири дни след изчезването на жената са били информирани органите на реда, на въпрос защо е отнело толкова време прокурорът отговори: „Защото не е имало основание да се счита, че тя е убита“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@