16

И нтригата за кметския стол в София - ще има ли надпревара между сегашния кмет Йорданка Фандъкова и омбудсана Мая Манолова. Фандъкова обяви, че ще каже се кандидатира най-рано през септември, а решението на Мая Манолова ще зависи от интереса на гражданите. Фандъкова в понеделник получи подкрепата на КНСБ. Омбудсманът има номинации от партийните структури на БСП, припомня NOVA..

„Ако госпожа Фандъкова се кандидатира, ще я подкрепим и то безусловно”, заяви Янка Такева от КНСБ.

„Разбира се Мая е най-подходяща!”, коментира Кирил Добрев от БСП.

Въпреки че е рано за конкретни отговори, действията и на двете най-спрягани дами за София все повече напомнят за начало на предизборна кампания. Йорданка Фандъкова се срещна с КНСБ , а Мая Манолова- с недоволни граждани от застрояването на София.

„За мен остава отговорната позиция по отношение на града, а КНСБ е безспорно най-голямата организация в страната и затова оценявам много отговорно подкрепата, която получавам”, заяви Йорданка Фандъкова.

А на изявената партийна подкрепа от левицата на Бузлуджа, настоящият омбудсман отговори през медиите: „Не водя разговори с никои партии. Отново казвам, моето решение дали да се кандидатирам или не за кмет на София, ще взема аз, след като преценя какъв е интересът на гражданите”, каза Мая Манолова.

ледете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@