0

П овечето хора вече мислят за лятната отпуска и се оглеждат къде да почиват. Резервациите текат с пълна сила, но трябва да бъдем внимателни, тъй като е напълно възможно да останем излъгани.

При резервиране на почивка дебнат доста скрити капани, като дори е възможно да платим два пъти за една и съща услуга. Лъжат ли ни хотелиерите при резервиране на морската ни почивка? Отговор дава рубриката „На твоя страна“ по NOVA.

56 % от българите запазват стая през интернет.

Проверка: Къде морето ще ни излезе по-евтино

Това са най-често хора в активна възраст – между 22 и 48 години и от големите градове. По-рядко използваме услугите на туроператор. А едва 16 на сто от българите правят ранни резервации от този за следващия сезон.

Най-често измамите са свързани с подвеждащи снимки, допълнително заплащане на услуги (паркинг, закуска и интернет), които са включени в закупения пакет, и неполучаване на услуги, за които сме платили.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) заявиха:

„Препоръчваме на потребителите да търсят директния контакт с този, който стои отсреща при извършването на резервацията,

за да може с изясняване и с въпроси да се установи какво се включва и какво не“.

Когато запазваме хотелска стая през онлайн платформа директният контакт е по-труден, тъй като повечето резервационни системи са автоматизирани. „Тук е много важно потребителите да следят в менютата и в прозорците, които вървят в хода на резервацията дали някъде не се добавят допълнителни разходи или пък дали някъде не са направени чрез мъгляви формулировки“, казаха от КЗП.

Подвеждащите оферти можем да разпознаем първо по цената.

„На нереално ниски цени се обещават много на брой услуги

на много високо качество във висококатегорийни обекти. Това трябва да бъде една червена лампичка за потребителите“, обясняват от КЗП.

Още по темата вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още люботно съдържание харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@