39

Н а работна среща на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на БСП запознаха президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова и секретарите и съветниците на държавния глава с основните принципи в проекта „Визия за България“, съобщиха от прессекретариата на президента.

По време на разговора държавният глава е отбелязал, че „Визия за България“ повдига редица актуални въпроси за мястото и ролята на държавата и за нейните обществени и социални функции – тема, която отсъства от обществения дебат през последните години.

Според президента е предимство, че проектът не представлява предизборна програма,

написана в кратки срокове с цел разширяване на електоралната база, а с „Визия за България“ се търси широк дебат и съгласие за решения на всеобхватни и дълбоки обществени проблеми. „От този проект и предлаганите публично добри идеи биха могли да се възползват всички“, е добавил държавният глава.

В рамките на дискусията вицепрезидентът Илияна Йотова е посочила, че документът опитва да промени статуквото, тъй като финансовата и икономическата инфраструктура ще предопределят до голяма степен развитието на социалната инфраструктура.

Председателят на БСП Корнелия Нинова е заявила, че досега са се състояли над 200 срещи в страната, на които е представен проектът, а до края на годината партията има амбицията да обобщи препоръките на граждани, експерти, учени, като включи конкретни мерки.

Целта ни е промяна на модела, наложен от всички политически сили в годините на прехода,

и отворен разговор с обществото, без значение на политическа принадлежност, така че да постигнем надпартиен документ, с който да се съобразяват управляващите, независимо от коя партийна сила са, защото в обществото има висока степен на съгласие по определени приоритети, е заявила Нинова.

Амбицията на БСП е да се определят няколко приоритета и да се преодолее тенденцията на задълбочаване на неравенствата в обществото.

БСП: 29 години политически грешки стигат

Нинова отговори на бунтарите. Има предложение за пенсиите

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@