14

О громни задръствания по двете основни магистрали. Преди трите почивни дни за празника на Независимостта хиляди българи тръгнаха на път.

Задръстването на "Тракия” започна още преди обед, следобед тапи се образуваха и по "Хемус”. На магистралата от София до Бургас километричната опашка остава и в този час. За да регулират трафика, в следващите дни ще има полицейски екипи по първокласните пътища, магистрали и трасета, които водят към граничните пунктове.

От Агенция "Пътна инфраструктура” съветват да шофирате внимателно в района на четирите моста на магистрала "Хемус”, където тече ремонт.

Задръстванията на изходите на София започнаха още преди обяд. Заедно с тях и гневните шофьори в края на колоната. Причината за почти 5-километровото задръстване е ремонт на 17-ти км на магистрала "Тракия”.

"Някъде около 40 -50 минути чакаме...пълна неорганизация, липса на всякаква организация”, възмущава се Любомир.  

От полицията уверяват, че за бързото придвижване на тръгналите на път, всички налични полицаи, ще бъдат на крак.

"Ще се получи натоварване на основните пътни артерии и в отделни участъци има продължаващи ремонти, там ще бъде създадена необходимата организация и умоляваме всички водачи за търпение и разбира, за да не допуснем катастрофи”, призовава инсп. Петър Соколов от Главна дирекция "Национална полиция”.

Николай, който пътуваше за Хасково, сподели, че не е много доволен от задръстването, но се опитва да приема нещата с усмивка.

Интензивен трафик по пунктовете към Гърция, Сърбия и Румъния - очакват и  от Гранична полиция затова съветват преди да се предприеме пътуване да се предвиди достатъчно време, след това да си проверите документите, особено внимание да се обърне на документите, които са за непълнолетни деца. 

За да се облекчи трафикът движението на камионите над 12 тона беше ограничено до 20 часа в петък и в последния почивен ден на 24 септември от 14.00 до 20.00 часа.

В следващите 3 дни

През следващите 3 почивни дни се очаква и засилен трафик по пътищата на страната и през граничните пунктове. Основно вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено по направленията към ГКПП-тата с Гърция и пътната мрежа към Велико Търново, обясни инспектор Петър Соколов от отдел "Пътна полиция“.

Тези, които ще пътуват в посока на Велико Търново, могат да се възползват от сайта на общинската администрация, където е публикувана временната организация на движението.

За територията на останалата част от страната също са предвидени екипи, които да подпомагат движението.

Соколов призова пътуващите да подават своевременно сигнали в случаи на агресивно шофиране, за да могат полицейските екипи, които са в близост до мястото да реагират бързо спрямо тези водачи и да бъдат предприети съответните мерки по Закона за движение на пътищата. Той напомни, че в отделни участъци има продължаващи ремонти и апелира шофьорите да проявят повече толерантност, за да не се допуснат тежки инциденти.

На 22 септември

На 22 септември от 11.00 ч. на площад "Княз Александър I" пред Паметника на Независимостта ще се проведе тържествено честване на 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Главен инспектор Георги Георгиев от ГД "Охранителна полиция" обясни, че церемонни по случай празника се очакват във всички градове в страната.

По повод шествието "Нощно каране" в София утре, което се организира в памет на загиналите мотористи, ще се включат около 1000 мотора и се очакват затруднения в движението. Според предварителния график те няма да влизат в центъра на столицата и мероприятието трябва да приключи  до 21.30 ч.

Във връзка с Деня на мобилността в събота ще бъде затворен центърът в София от 10.00 до 17.00 ч. През почивните дни се очаква и засилен трафик по граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния.

Огромни задръствания на всички входове на София

Къде в София ще има ремонти

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@