0

О т днес децата на България имат възможност да се радват на “Песен за цифрите” - първата и единствена, изцяло авторска песен и 3D анимация за деца на български език за цифрите! С нея “Маргаритка” помага на родителите и най-малките сред нас, да учат наименованието на цифрите от 1 до 10 вече и на български език.

Преди малко повече от година, проект “Магаритка” участва в конкурса ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria, с идеята да създава видеа с образователен характер за най-малките сред нас. Благодарение на успеха на “Маргаритка” в ПРОМЯНАТА и финансирането от тяхна страна, днес първото от поредица видеа, които ще занимавата децата с цифри, букви, цветове, форми и още, вече съществува.

Идеята на създателите на “Маргаритка”, Вики и Яна, е провокирана от липсата на качествено съдържание на български език и от факта, че децата гледат предимно видео на чужди езици. Това води до придобиване на елементарни знания първо на чужд език и подражание само на чужди персножи. Владеенето на езици в нашето съвремеие е задължително, но трябва да има баланс!

Песента и видеото са изцяло авторски и създадени от екипа на “Маргаритка”. Вики и Яна, създателите на Маргаритка, са категорични че съществуването на такъв тип занимателно – образователно съдържание на български език за най-малките, на възраст между 6 месеца и 6 години, е от изключителна важност. Светът на днешнте деца е различен и е важно да сме адекватни към тяхното развитие и начини на възриемане на информация. Реализирането на видеа с образователен характер е желание на Вики и Яна още от създаването на “Маргаритка” и с “Песен за цифрите”, днес те сбъдват една своя мечта.

Целият екип на “Магаритка” се припознава в каузата на проекта и работи с изключително внимание към всеки детайл. Видеата на “Маргаритка” са 3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб. Във всяко видео участват основните персонажи Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и още. Те са създадени с идеята децата да обикнат и анимационни герои, които говорят на български език. Да се припознаят в тях и заедно с тях да научават лесно нови неща.

Музиката и текста на “Песен за цифрите” са на Виктория Величкова (Вики от Мастило), един от създателите на проект “Магргаритка”. Именно тя, заедно с децата Алина Данчева, Матей, Ани, Миa и Ема от Voice Academy изпяха и записаха песента.

Kонцепцията и идеята за видеото пък са на Яна и Вики. Рисунките и анимациите са дело на Веселка Велинова и Le Chien Graphique Ltd., които реализираха с Маргаритка всички досегашни техни анимации. Музикален продуцент е Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а аранжимента на песента е на Десислав Данчев и Александър Васев.

Виктория Величкова и Яна Липованска, споделят че с видеото на “Песен за цифрите” поставят само началото на реализирането на много видеа с образователен характер. Мислят и как видеата на “Маргаритка” да с в помощ на детските педагози и възпитатели в детските заведения. Вярват, че помагат на децата и техните родители и се надяват да намерят начин да развият продуцирането на такъв тип видео съдържание.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@