14

М инистерството на здравеопазването установи нарушение в случая с починалата в Плевен родилка.

След извършената проверка в УМБАЛ "Д-р Георги Странски“ - Плевен здравното министерство констатира нарушениe в диагностично-лечебния процес, за което ще бъде образувано административно-наказателно производство, съобщиха от ведомството.

Цялата документация по случая е предоставена на Районната прокуратура в гр. Плевен, заявяват още от министерството.

Проверяват случая от Плевен, в който родилка почина, а бебето й е в кома

Изпълнителна агенция "Медицински одит“ е отправила препоръка към УМБАЛ - Плевен в срок до 30 септември да бъде разработена и приложена писмена процедура за оценка на риска при осъществяване на ендотрахеална интубация.

Какво се случи

Родилка почина, а новороденото й дете бе в кома след планирано секцио в Плевенската университетска болница на 26 юли т.г.

Прокуратурата разследва случая, а здравното министерство назначи спешна проверка в лечебното заведение.

38-годишната Маргарита е трябвало да роди първото си дете – момченце, на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди плануваното секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава.

Въпреки това малко след началотo на операцията лекарите им казали, че се борят за живота на жената, а бебето й било в кома заради задушаване.

Бебе на 9 дни почина, съмнения за лекарска грешка

Лекарите завели близките да видят какво се случва с новороденото, а през това време носилката с Маргарита била готова да я закара в интензивното отделение.

Малко по-късно семейството получава страшната вест за смъртта на младата майка. Медиците им казват, че тя е издъхнала в интензивното отделение.

От болницата обявиха, че няма да коментират случая преди да излязат резултатите от аутопсията.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@