8

М ъж от Велико Търново получи шест акта за неправилно паркиране в Стокхолм, без да е напускал България, разказва БГНЕС.

Глобите са за кола, която продал пред шест години на мъж от село Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш, Велико Търново.

През август 2013 година Райко Раков продал автомобила си на мъж от село Петко Каравелово. Сделката за покупко-продажба се случила при нотариус. Още същия ден договорът е заведен в Местни данъци и такси и КАТ – Велико Търново. Издали на Райков входящ номер и с това той решил, че нещата са приключили.

Шест години по-късно, обаче, получил по куриер глоби за неправилно паркиране на вече продадения автомобил в Стокхолм. "Дори номера на автомобила бях забравил. А получавам две писма без никакви щемпели по тях, отварям - пише само номера на колата. Моето име и моя адрес бяха верни, а към тях две писма с глоба за неправилно паркиране в Стокхолм."

Райков направил справка и се оказало, че нито новият собственик, нито автомобилът са напускали границите на страната в последните шест години. Когато обаче започнал да разнищва случая се оказало, че глобите всъщност са не две, а шест.

"76 лева и стотинки български пари, всяка от тях. Първо се опитах да видя в компютъра на КАТ дали колата се води на мое име, оказа се, че се води. Аз съм записан като първи собственик, и като нов собственик е записан купувача. Десет дни след продажбата, колата трябва да се прехвърли на новия собственик – това не е направено, служба "Регистрации" също не са го направили. И след това подадох жалба в прокуратурата."

Два месеца след като подал жалба до прокуратурата, Райков все още няма развитие по казуса. От Пътна полиция – Велико Търново заявиха, при тях няма подадена жалба по случая и предстои да извършат проверка. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@