9

„Ще внесем или ще подкрепим вот на недоверие срещу правителството, защото последните шест месеца бяха загуба на ценно време. Влизаме от скандал в скандал и продължаваме да затъваме”. Това заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки в „Здравей, България” по NOVA.

Лидерът на "Воля" заяви вчера, че партията му има готовност да инициира вот на недоверие, а БСП заявиха, че може и да го подкрепят. „Видяхме една политическа проституция, през мандатите от 1989 година досега всеки се е сношавал с всеки. Ние сме единствените, които не са участвали в тази оргия”, заяви вчера той в парламента на втория работен ден след лятото. 

"Не ме дразнят Валери Симеонов, Бойко Борисов или Делян Пеевски - дразнят ме делата им", твърди той. 

Той определи управлението като „безхаберно” и бе категоричен,

че правителството трябва да бъде свалено от власт „максимално бързо”.

Според лидера на "Воля" има спад на чуждите инвестиции, въпреки твърденията на управляващи, че икономиката ни се развива.

По думите му не трябва да се обвързва този вот с председателството на България на ЕС. 

„Освен това, има огромна липса на справедливост. От обикновените хора се изисква да бъдат честни, а политиците са корумпирани и крадат”, коментира Марешки.

"Това със суджука е класически пример",

заяви Марешки, говорейки за бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, обвинен за принуда, изнудване, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта, станал известен с това, че оказвал натиск за 4 тона суджук, който бил лично за премиера Бойко Борисов. Даде пример и с Делян Добрев, който макар че е обвинен, седи в парламента. 

„БСП иска да клати лодката на управлението, но избутва Марешки напред.

Не искам да мисля, че той е резервната гума на социалистите”. Това каза в ефира на "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в коментар за поведението на зам.-шефа на НС.

Тя бе категорична, че "Воля" вече е опозиция. Според Караянчева обаче, за да внесат вот на недоверие към правителството, както се заканват, те трябва да имат конкретни аргументи.

„В момента в страната има икономически растеж и излишък в бюджета, вървят административната и съдебната реформи”, коментира Караянчева.

Тя призова Марешки „да идва малко по-редовно на работа в парламента”, а групата му – „да затягат коланите и да внасят повече законодателни проекти”.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@