27

К онцесията на Летище София отива на съд, информира NOVA.

БСП ще обжалват пред Върховния административен съд отказа на правителството да предостави информация за условията за отдаване на Летище София на концесия.

“Концесията на летище „София“ е нагласена и има предварително избран победител.“

Това каза говорителят на „БСП за България“ Елена Йончев.

По време на брифинг от левицата напомниха, че софийското летище е част от обектите, имащи значение за българската национална сигурност.

В тази връзка от БСП обявиха, че според тяхна информация се подготвя спечелването на концесията от съседна на България държава – Турция, българското летище да се превърне в помощно, както и че се подготвят драстични съкращения на служителите.

Летище "София" отбеляза рекорд и скара депутатите

Наливат 224 млн. лв. в БДЖ от концесията на летище София

„Нещо повече - те са били заплашвани да мълчат, иначе ще бъдат уволнени още сега. Също така имаме информация, че се подготвя и увеличение на цените за услуги на летището“, коментира Йончева.

От левицата подготвят и законодателни промени, които забранят обектите от национално значение да бъдат отдавани на концесия.

600 млн. инвестиции и нов терминал за Летище "София"

Петима уволнени полицаи заради непроверените пътници на Летище "София"

„Имаме разпродажба на обектите, които са част от националната сигурност и това е обезпокоително. Бих казала и че е национално предателство, но това изисква по-задълбочен анализ“, завърши изказването си Елена Йончева. 

Не закъсня и реакцията на транспортния министър Ивайло Московски, който отговори, че

цялата информация вече е публикувана на страниците на правителството, Транспортното министерство, както и в официалния вестник на Европейския съюз.

По думите му анализите на Световната банка за евентуалната сделка са конфиденциални и затова не могат да бъдат представени.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@