24

П отребителите във Фейсбук са възмутени от поредно посегателство върху животни, за които алармират от фондацията "Диви животни".

От публикация в социалната мрежа става ясно, че мъже се опитали да продадат новородена сърничка за 5 лева край пътя на човек, който първоначално искал да купи от тях  гъби. Последвало обаче скандалното предложение и "стоката" била показана на потенциалния купувач.

Малката сърничка е била сложена в найлонов плик, с още незасъхнала пъпна връв и лежала в собствената си урина. Последвала е схватка, при която човекът се опитва да спаси новороденото животинче. Той е наранил китката си, но успява да вземе сърничката, за да я отведе на безопасно място, където тя да получи медицинска помощ и грижи. 

ВИЖТЕ СПАСЕНАТА СЪРНИЧКА ТУК - СНИМКИ

Цялата история можете да прочетете на страницата на фондация "Дивите животни" във Фейсбук:

От фондацията апелират при други подобни случаи да бъде подаден сигнал в Регионална дирекция по горите за съответния район, като пълния им списък можете да видите тук

Към момента за спасената сърничка, която е получила името Нели, се полагат грижи, но животното е стресирано и плаче за майка си. 

Припомняме, че в последните няколко дни NOVA показаха случаи с няколко малки сърни намерени край пътя или в частни дворове, които са били спасени от настървени кучета. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@