2

Р ежисьорът Поли Генчева и операторът Красимир Андонов показаха част от филма за живота и последните дни на Боян Петров в интервюто си пред NOVA.

Продукцията все още е в процес на работа, а в нея българският алпинист отговаря на въпросите, които ни вълнуваха, докато протичаше спасителната акция по търсенето му в Хималаите. 

"Докато не отида на тази експедиция няма да ми се успокои душата, винаги ще искам още", казва алпинистът в откъс от видеото. 

Шествие за Боян Петров, Борисов: Поклон

По време на спасителната мисия всеки ден на Генчева е започвал с надеждата Петров да бъде открит, споделя тя в "Здравей, България". По думите й, Петров е успял да обедини три държави да работят заедно и важни хеликоптери да излетят.

Боян Петров преди експедицията - какво е споделил

Прекратиха издирването на Боян Петров

Интернет за Боян Петров: Върхът

Хората, които го познават се прекланят пред неговия дух, че не е като мнозинството и че намира сили след ужасната катастрофа през 2016 г. да продължи нагоре към върховете.

"Щом са постижими за един, значи и другите хора могат да ги изкачат", казва алпинистът в откъс от филма относно 14-те осемхилядника на земята, изкачени от 31 души досега.

"Покрай него човек винаги усеща увереност, че той знае какво прави и докъде стига границата на рисковете", обясни операторът Красимир Андонов.

Освен за българския алпинист, Поли Генчева и Красимир Андонов разказват във филма и за уникалната спасителна мисия по откриването му. 

"Такива като Боян не трябва да бъдат намирани, а да останат живи като легенда", категорична бе Генчева.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@