7

Ч акане с часове, а понякога и с дни, на опашка в столичния КАТ. Сериозният наплив от желаещи да подновят книжките си принуждава униформените почти всеки ден по обяд да спират да раздават номера за гишетата, тъй като не смогват да обслужат чакащите до края на работното време.

В 7 ч. сутринта хората отдавна са на опашка пред столичния КАТ. Искат да подновят шофьорските си книжки, но системата в Пътна полиция не позволява, информира NOVA.

Виктория Михайлова разказва, че от дни се опитва да стигне до гишетата и последния ден е дошла в 6 ч. сутринта: „Имаше вече 20 човека чакащи. Попитах кой е последен, както е при личния лекар. Изчакахме до 7.30ч., докато се отворят вратите и се получи едно меле.

Бием се помежду ни кой трябва да влезе първи”.

Тези, които отиват в КАТ малко по-късно, остават шокирани. „Не мога, трябва да чакам, защото вече чакам много пъти и ме връщаха заради тия номерчета. Два пъти дойдох, единият в 11, другият в 12 и ми казаха, че няма номера вече”, разказва Антония Велкова.

От Столичната полиция не застанаха пред камера, но са категорични, че сериозен проблем няма и обстановката в КАТ е различна всеки ден. Ако обаче в ранния следобед се струпат 150 човека чакащи,

нямало как да бъдат обслужени в рамките на деня.

Причината за струпването на по-сериозни опашки от МВР обясняват с изтичането на 10-годишния срок на книжките на повечето шофьори в началото на 2020 г. Тогава се очакват много по-драматични ситуации.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@