6

„От 22 май нямам контакт с дъщеря си, освен във вторник, когато успях да ѝ звънна”, разказва пред NOVA Виолета Станева, чието дете беше отнето в Италия след конфликт с католически свещеник. Тя посочи, че нейната дъщеря в момента се намира в църква и живее заедно с монахини.

Случаят стигна до италианския Сенат, където сенатор от „Форца Италия” пита ресорния министър, дали не се касае за отвличане на дете със съучастието на полицията.

„Детето беше гледано добре. До отнемането се стигна, след като през 2015 г. пуснах оплакване срещу директора на училището, а той реши, че може да намери поводи, заради които да ми я вземе”, заявява Виолета.

Тя посочва, че преди да се стигне до отнемането, дъщеря ѝ отсъствала от училище за около 2 седмици.

Виолета подала сигнала заради видео, с което директорът рекламира, че в училището се учи румънски и българското дете е заснето на преден план. След това майката не искала да премести момичето в друго, по-отдалечено учебно заведение.

„Когато във вторник говорих с нея, ми казваше: мамо, кога ще си дойда в къщи, мамо, кога ще си дойда в къщи”, споделя Виолета. „Забранено ѝ е да говори за това което прави там. Не ѝ разрешават”.

По време на проверката в дома на семейството били намерени кашони, пълни с багаж, тъй като семейството се готвело да се връща окончателно в България: „Бях ги приготвила за пътуването”.

„Те казаха, че къщата била разтурена и мръсна”, разказва майката на 12-годишното момиченце.

„Минах през три съда, за да успея да си взема детето”, посочва Виолета, но дъщеря ѝ все още е далеч от нея.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram                    

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@