26

Премиерът Бойко Борисов заяви, че приходите в бюджета на държавата са дали възможност да се подпомогне не само социалната сфера, а да се увеличат заплатите в армията, заплатите на учителите, на служителите в охраната на затворите.

„За Коледа и Великден по 100 млн. отиват за пенсионерите. 15 млн. повече за БАН“, допълни Борисов.

Синоптици протестират, искат да минат под шапката на МОН

Министър-председателят взе участие в представянето на резултатите за първото тримесечие от проучването на незаконната търговия с цигари, осъществявано от инициативата „Срещу незаконната търговия“ и показващи рекордно ниски нива за страната ни.

Той  подчерта, че благодарение на борбата, която институциите водят срещу контрабандата и „сивата“ икономика се правят постъпления в бюджета на страната, които след това могат да бъдат използвани за развитието в други сфери.

Минимална заплата от 650 лв. и какво друго планира Борисов

„Повече спокойствие за гражданите, повече приходи в бюджета. Не случайно и бюджетът ни в момента е на 2, 025 млрд. излишък. Започнахме с 3,7 млрд. дефицит“, припомни премиерът.

Борисов: Както съм обещал, до 2024 г. "Хемус" ще е готова

„Решихме всяка сряда с главния прокурор, както и шефовете на данъчните, митниците и службите на МВР да провеждаме оперативка, на която отчитаме резултатите и планираме. Личното ангажиране на прокуратурата по тази тема дава своя резултат“, допълни още той.

Според Борисов постигнатите положителни резултати са полза на цялото общество и са благодарение на добрата работа и координация между институциите.

КНСБ: Доходите ни растат, но не живеем по-добре

„Доволен съм, че в тенденция данните повече от година вървят в тази посока. Нямаме никакво намерение на отстъпваме на обратно. Сега ще видите, че секторът с горивата още ще изсветлее с новите промени. Съпротивата не беше случайна“, каза още министър-председателят.

Петролът се срина, кога ще падне бензинът в България

Той благодари на прокуратурата за добрата работа и по борбата срещу нелегалния трафик на хора през граница като подчерта, че за последните месеци в страната са задържани 77 трафиканти.

Премиерът предупреди всички, които се готвят за предстоящата „жътва“ на канабис. „Да не отиват на „жънат“. Наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. Сутринта имахме оперативка по жътвата”, подчерта Борисов. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram