204

О ставки на цялото ръководство на ГЕРБ - Добрич поиска премиерът след скандала около депутата Живко Мартинов, който ще бъде обвинен, че е оказвал натиск на полицаи, прокурори, държавни дружества и частни търговци. Използвал и името на Бойко Борисов, за да изнудва търговец от Добрич за 4 тона суджук, пастърма и филе "Елена".  Проверката показала, че и един суджук не стигнал до премиера. 

Борисов разпореди на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да предприеме незабавни действия за информиране на членовете на Изпълнителната комисия с предложението за освобождаване на всички членове на

областното ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич,

съобщиха от партията.

Освен това председателят на ГЕРБ предлага на ИК да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на

общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич.

Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури.

Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник, съобщиха от ГЕРБ. 

Ден след разкритията за КТБ,  прокуратурата с разкрития за суджуци. 

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за изнудване, принуда и лично укривателство. По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, Мартинов "се изживявал и действал като пълен господар на Добрич". 

Той оказвал натиск на полиция, прокурори, държавни дружества и частни търговци. Твърдял, че всичко в областта зависи от него. Дори използвал името на премиера, за да се сдобие с облаги. Опитал и да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа.

Вижте и шегите в интернет за суджука

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@