7

С лужител на специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е задържан за искан откуп, съобщи на брифинг главният секретар на министерството Ивайло Иванов. На него присъстваха Бойко Борисов и Сотир Цацаров. 

Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп на автомобил. Направена е съответната подготовка да контролират срещата. Направен е констативен протокол, описани са парите. Знае се мястото, където ще се проведе срещата. Организирано е скрито наблюдение.

Жена се е явила на мястото за разговор. Служителят е задържан. Уведомен е следовател, който е докладвал на главния секретар, той пък на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Към момента мъжът е задържан с полицейска мярка.

По информация на NOVA задържаните са двама, но от МВР категорично обявяват, че задържаният е само един – служител на високопоставено ниво в СОБТ. Шефът на баретите е повикан на разговор с министър Младен Маринов.

„Има такъв случай, но в момента се разследва. Искаме да дадем информация за това, което сме свършили”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

Новината дойде по време на среща между ръководството на МВР, премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Основна тема на тази среща е борбата с наркотиците и „ало” измамите. Премиерът обяви, че държавата сериозно трябва дасе заеме с проблема, защото не можело възрастни хора да стават жертва на „ало” измамници.

„Самият факт, че вчера няма нито едно обаждане с цел измама от Румъния към България за измами, а на ден са стотици хиляди”, заяви заместник-главеният прокурор Иван Гешев.

„Практиката показва, че е необходим системен подход. Повтарящите се практика на телефонни измами, показва че трябва освен арести и да се полагат и усилия за превенция”, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

 „Виждате колко е сърцераздирателно да гледаш възрастните хора. Предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, но и до вчера бабата до последно си вярва, че съдейства на полицията”, коментира БойкоБорисов.

„Последните няколко месеца много активно работят службите. Буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби. Затова и се изхвърли наркотикът – нямаше шанс да избяга в посока България или в посока Черно море”, посочи още той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@