56

С троги мерки и ограничения в придвижването влязоха в сила в 00:00 часа днес. Областните центрове осъмнаха с контролно-пропускателни пунктове.

Преминаването през тях става само с основателна причина и документи. Всеки ще бъде пропуснат, ако работи извън града и представи декларация от работодател, по здравословна причина или, за да отиде до постоянния си адрес. (Къде се намират временните КПП-та в страната прочетете малко по-долу).

142 с коронавирус у нас, COVID-19 и в Шумен

В София в края на "Цариградско шосе" и в началото на АМ "Тракия" вече има пропусквателен пункт.  В полунощ изходът към "Струма" беше затворен, а автомобилите, които влизат и излизат от града подлежаха на проверка. 

На "Тракия" две от лентите за движение са затворени, а в аварийната - полицията извършва проверка на пътуващите. От МВР съобщиха, че са върнати близо 20 шофьори, тъй като причината за пътуването им е неоснователно.

До вторник ще се правят компромиси за хората, докато системата се нагоди. Пътуващите трябва задължително да си носят както служебни бележки, така и лични карти.

Вече са в сила новите мерки у нас заради коронавируса

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала "Тракия" се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник.

"Пътувам от Пещерско към Бургас. Занимавам се със строителство, но все още нямам бележка от работодател. Би трябвало да ми изкарат днес. В Българово ни спряха, но след това ни пуснаха на добра воля. Казахме им, че днес ще вземем служебните си бележки", разказа шофьор пред NOVA. 

Повечето от работодателите в Бургас са успели да реагират на заповедта, изключения обаче не липсват.

Пловдив също е под пълна блокада. По всички 13 входно-изходни артерии на областния град са изградени КПП-та. На пътя към Карлово, Хисаря и АМ "Тракия" са се образували километрични опашки и от двете страни.

"За ефективното прилагане и спазването на мерките, въведени от Министерството на здравеопазването, са необходими две неща – разбиране от страна на всички граждани и интензивен контрол от органите на реда. Хората не се съпротивляват на тези мерки и срещаме разбиране", обясни директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Каква е ситуацията по границите

На границата с Турция - на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово", трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Това показват данни за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 10.00 ч., разпространени от МВР.

От 19 март за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Пропускат се и товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" в двете посоки. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция.

От днес: Забраняват се разходки в паркове и градини

Забраняват се междуградските пътувания в България

На границата със Сърбия - на ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука", трафикът е нормален. По информация от сръбските гранични власти, на двата пункта се преустановява пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Ще се пропускат само хуманитарни и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия. Преустановeно е преминаването на хора и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово".

На границата с Република Северна Македония - на ГКПП "Гюешево", трафикът е нормален. На влизане в РС Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП "Гюешево". На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве баир". Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки.

На границата с Румъния - на ГКПП " Русе-Дунав мост" и ГКПП "Видин-Дунав мост", трафикът е нормален. На ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Силистра" и ГКПП "Оряхово-Бекет" трафикът е нормален. От 14 март 2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се въвежда за 30 дни.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Забранява се временно влизането на територията на България, считано 20 март до 17 април 2020 г. включително, на всички граждани на трети страни през всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства, напомнят от МВР.

Остава в сила забраната за влизане на територията на България на хора, пристигащи от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство:

Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на България. На гражданите от тези държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства се позволява транзитно преминаване през територията на България с цел да се завърнат в държавата, където живеят или пребивават.

Забраната не засяга граждани на държави-членки на ЕС и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните семейства с изключение на горепосочените.

Настоящата забрана не обхваща: здравни специалисти, здравни изследователи и специалисти по грижата за възрастни хора; транспортен персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен превоз, и друг транспортен персонал при необходимост; дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения; хора, пътуващи по хуманитарни причини; граждани на трети страни, които имат разрешение за дългосрочно пребиваване в държава-членка на ЕС и преминават през България с цел да се завърнат в държава, в която живеят и пребивават.

От 18 март 2020 временно се забранява влизането и преминаването през територията на България на тежкотоварни автомобили, пристигащи от Иран, напомнят от МВР.

Вижте къде се намират временните КПП-та у нас:

1.  Временна организация с пропускателен режим на територията на Благоевград:

- Движението при км 356 и при км 366 на път І-1 София-Кулата е с пропускателен режим.

- Трафикът при км 2 на път III-106 Балгоевград-Логодаж се осъществява с пропускателен режим.

- Придвижването при км 2 по път III-1006 Благоевград - с. Габрово е с пропускателен режим.

2. Временна организация с пропускателен режим на територията на Велико Търново:

- Движението при км 124 и км 133 на път І-4 Велико Търново-Търговище се осъществява с пропускателен режим.

- Трафикът при км 101 и км 106 на път I-5 Русе-Велико Търново се извършва с пропускателен режим.

- Придвижването при км 39 на път IIІ-514 е с пропускателен режим.

3. Временна организация с пропускателен режим на територията на Добрич:

- при км 77 и км 88 на път II-71 Силистра-Добрич;

- при км 70 и км 77 на път II-27 Балчик-Нови Пазар;

- при км 43 и км 52 на път II-29 Добрич-Варна;

- при км 0 на път III-293 Добрич - с. Коритен;

- при км 34 път III-7105 Добрич - с. Балик.

4. Временна организация с пропускателен режим на територията на Силистра:

- при км 9 на път I-7 Силистра–Дулово;

- при км 44 на път I-7 Дулово–Шумен;

- при км 2 на път I-7 Силистра-Шумен;

- при км 103 на път II-21 Силистра – Тутракан;

- при км 55 на път II-21 Тутракан – Русе;

- при км 115 на път II-23 Дулово–Разград.

5. Временна организация с пропускателен режим на територията на Перник:

- при км 285 на път I-1 Перник-София;

- при км 68 и км 76 на път I-6 Перник-Радомир;

- при км 19 на път II-63 Брезник-Божурище;

- при км 13 на път III-1801 Голямо Бучино - Мало Бучино.

6. Временна организация с пропускателен режим на територията на Стара Загора:

- при км 225 и км 235 на път I-5 Казанлък – Стара Загора – Димитровград;

- при км 57 и км 69 на път II-66 Стара Загора – Плодовитово;

- при км 5 на път III-6602 Стара Загора – Сладък кладенец.

7. Временна организация с пропускателен режим на територията на Разград:

- при км 1 и км 2 на път III-204 Разград - Попово;

- при км 31 на път II-49 Разград - Търговище;

- при км 37 на път II-49 Разград-Кубрат;

- при км 33 на път I-2 Разград - Шумен.

8. Временна организация с пропускателен режим на територията на Русе:

- при км 11 на път I-2 Русе-Разград;

- при км 6 на път I-5 Русе-Бяла;

- при км 8 на път II-21 Русе-Силистра;

- при км 2 на път III-501 Русе-Иваново-Две могили-Бяла.

9. Временна организация с пропускателен режим на територията на Смолян:

Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемологични мерки на територията на гр.Смолян:

- при км 104 на път ІІ-86 Соколовци-Смолян;

- при км 107 на път ІІ-86 Смолян-Търън;

- при км 12 на път ІІІ-866 Смолян-Стойките;

- при км 22 на път ІІІ-868 Рудозем-Смолян.

10. Организация на движението в област Сливен:

- път I-6 София-Бургас в района на Петолъчката и на входа за Сливен ;

- път II-53 Eлена-Сливен-Ямбол на изхода от Сливен за с. Бяла и Ямбол;

- път II-66 Сливен-Нова Загора-Поповица до КАТ в гр. Сливен;

- път III-488 Градец-Ичера-Сливен на изхода на гр. Сливен за Карандила; 

- път II-66 Сливен-Нова Загора-Поповица на изхода на Нова Загора за Стара Загора;

- път II-55 Гурково-Нова Загора-Свиленград на изхода на Нова Загора за Велико Търново;

- път III-5007 Конаре-Твърдица на изхода на Твърдица за с. Конаре;

- път II-48 Омуртаг-Котел- път I-7 в с. Тича и на изхода на Котел в посока с. Градец , с.Ичера, с.Медвен и Петолъчката;

- път I-7 Бероново-Петолъчката-Ямбол в с.Мокрен.

11. Временна организация с пропускателен режим на територията на Ямбол:

Всички постове са на изхода на гр. Ямбол по следните направления:

- при км 144 на път II-53 Ямбол-Сливен;

- при км 153 на път II-53 Ямбол-Средец;

- при км 3 на път III-536 Ямбол-Роза;

- при км 26 на път III-7072 Ямбол-Чарган;

- при км 5 на път III-5305 Ямбол – Веселиново;

- при км 0 на път III-5304 Ямбол-Елхово.

12. Временна организация с пропускателен режим на територията на Търговище

- път I-4 Омуртаг-Търговище-Шумен на изхода на Търговище в посока София и на изхода на Търговище в посока Шумен;

- път II-49 Търговище-Разград на изхода на Търговище в посока Разград;

- път II-74 Търговище-Дралфа на изхода на Търговище в посока Преслав и на изхода на Търговище в посока Дралфа.

13. Въведени ограничения с пропускателен режим на всички изходи на София:

- път I-8 Калотина-София при Божурище в района на "Метро";

- път I-1 София-Владая при КПП-то на Владая;

- АМ "Тракия" в посока Бургас при разклона за Лозен, а в посока София при разклона за Верила;

- АМ "Струма" в посока Благоевград при първи тунел;

- АМ "Хемус" при пътен възел "Яна";

- път II-16 Своге-София преди Нови Искър;

- път II-82 Самоков-София при караулката на Горубляне на изхода на София и при вилна зона „Мечката“;

- път III-181 София – Бистрица – Белчински бани при вилна зона „Ярема“;

- път II-81 София-проход „Петрохан“ между Волуяк и Костинброд.

14. Организация на движението с пропускателен режим на територията на Бургас:

- път I-6 Бургас - Ветрен при на изхода на Бургас;

- път I-6 Бургас - Ветрен при разклона за Българово;

- път III-906 Бургас - Каблешково при изхода на Бургас;

- път II-79 Бургас - Средец на изхода на Бургас при разклона за Черни връх;

- път I-9 Бургас - Варна при км 249 (в общинска част при изхода на Бургас);

- път III-7909 Бургас - Горно Езерово при изхода на Бургас;

- път III-9008 Бургас - Долно Езерово при изхода на Бургас;

- път I-9 Бургас - Варна при км 227 в района на изхода на Бургас

15. Организация на движението с пропускателен режим на територията на Хасково:

Постовете са на изходите към:

- път I-5 Хасково-Кърджали;

- път I-5 Хасково-Димитровград;

- път I-8 Хасково-Харманли;

- път III-806 Хасково-Минерални бани

16.Организация на движението с пропускателен режим на територията на област Кърджали:                                                   

 - при км 335 на път I-5 при с. Чилик;                                                                                          

 - при км 4 на път II-59 (входа на Момчилград);                                                                                        

 - при км 37 на път II-59 Крумовград - Хасково;                                                                         

 - при км 57 на път III-867 Кирково - Смолян;                                                                           

 - при км 21 на път III-865 Ардино - Смолян;                                                                               

 - при км 7 на път III-507 (при разклона за с. Широко поле).

17. Временна организация на движението с пропускателен режим за Видин:

- при км 16 на път I-1 Видин-Димово.

18. Организация на движението с пропускателен режим поради въведените противоепидемични мерки на територията на област Кюстендил:

- при км 22 на път I-6 Кюстендил-София и при км 30 (разклона за с.Коняво);

- при км 1 на път II-62 Кюстендил - Дупница.

19. Организация на движението с пропускателен режим за Пловдив:

- път I-8 Пловдив - Пазарджик при км 220 (в общинска част на изхода от Пловдив);

- път I-8 Пловдив - Свиленград при км 227 (в общинската част изхода от Пловдив);

- II-64 Пловдив - Карлово при км 52 (в общинската част изхода от Пловдив).

20. Организация на движението с пропускателен режим за Пазарджик:

- на изхода за път II-37 Пазарджик-Панагюрище в посока Панагюрище;

- на изхода за път III-3704 Пазарджик-Ветрен в посока Ветрен;- на изхода за път I-8 Пазаджик-Белово в посока Белово;

- на изхода за път III-3703 Пазарджик-Добровница;

- на изхода за път II-37 Пазарджик-Пещера в посока Пещера;

- на изхода за път I-8 Пазарджик-Пловдив в посока Пловдив.

21.Организация на движението с пропускателен режим в област Кюстендил:

- при км 22 на път I-6 Кюстендил-София и при км 30 (разклона за с.Коняво);

- при км 1 на път II-62 Кюстендил - Дупница.

Един от пациентите във ВМА вече е чист от коронавируса

Вирусолог: Реалният брой на заразените е минимум три пъти повече

Антималарийно лекарство е дало положителен ефект срещу COVID-19

Всичко за развитието на епидемията с коронавируса и извънредното положение четете ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 56
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

56 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 1 час

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 2 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 2 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 2 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 3 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове

стадион "Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски на крачка от общинска собственост

България Преди 3 часа

СОС гласува прехвърлянето на "Герена" с единодушие

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Лукашенко: Имаме десетки тактически ядрени оръжия

Свят Преди 3 часа

Лукашенко предупреди за възможен ядрен "апокалипсис"

<p>Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за Абил, убил приятелката си</p>

Обещавал, че повече няма да я бие: Доживотен затвор за мъж, убил приятелката си

България Преди 3 часа

Абил живеел с 14 години по-възрастната от него Силвия в село Черноглавци

<p>Илиана Кирилова:&nbsp;Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт</p>

Градският прокурор на София: Трябва изцяло нов проект на Закон за съдебната власт

България Преди 4 часа

Прокуратурата определя сегашния като "прибързан"

Председателството на СЕМ ще бъде ротационно

Председателството на СЕМ ще бъде ротационно

България Преди 4 часа

Членовете не успяха да съберат нужните 4 гласа за наследник на Соня Момчилова

Изненада! Христо Стоичков очаква второ внуче (ВИДЕО)

Изненада! Христо Стоичков очаква второ внуче (ВИДЕО)

България Преди 4 часа

На специално парти семейството разкри какъв е полът на бебето

Заловиха група мигранти в бус на един от входовете на София, шофьорът е избягал

Заловиха група мигранти в бус на един от входовете на София, шофьорът е избягал

България Преди 4 часа

По първоначална информация колата е спукала гума

ь

Русия: Ако ядрени оръжия на НАТО бъдат разположени в Полша, те ще станат мишена за нас

Свят Преди 4 часа

Повече за изказването на руският заместник-министър на външните работи четете в следващите редове