8

Т елефонните измами са проблем не само в България. Комисията по финансов надзор на Южна Корея отчита 73.7% ръст на телефонните измами в страната само през първата половина на тази година. Това е коствало на измамените 159 млн. долара, като една от най-технологичните нации в света търси решение на проблема именно чрез дигиталните разработки, съобщава ZDNet.

Google създаде роботи, които разпознават обекти с допир

Японци направиха робот-строител

Комисията работи заедно със SK Telecom в разработката на изкуствен интелект, който да предпазва от телефонни измами. Институцията ще даде на телекома данните, които има за финансовите измами. Компанията ще ги използва, за да обучи изкуствен интелект, който да анализира телефонните разговори.

Изкуствен интелект ще ни помага да се влюбим

Disney разработва роботи-супергерои

Системата ще следи за определени индикатори за потенциална измама. Когато ги засече, допълнителен глас ще предупреждава получателя на обаждането, че може да е мишена на измама и да внимава.

Изкуственият интелект няма да следи само определени ключови думи. Вместо това ще може да анализира целия контекст на разговора, за да не може да се заобиколи лесно.

Първата версия на услугата ще тръгне още през следващата година. Тя ще е допълнение към сега използваните методи чрез филтриране на базата на ключови думи.

Робот-полицай се самоуби във Вашингтон

Роботите ще обрекат хората на нещастие

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@