19

М илиардерът Джеф Безос смята, че колонизирането на Луната е от основно значение за спасяването на Земята. По време на конференцията re:MARS на Amazon в Лас Вегас, Безос обяви, че за постигането на това ще са нужни няколко поколения работа, но е важно да се започне още сега, съобщава BusinessInsider.

Сателитите на SpaceX може да пречат на астрономите

Безос и Мъск в космическа битка на милиардерите

"Според мен трябва да отидем в космоса, за да спасим Земята. Ако искаме цивилизацията да расте, трябва да се преместим. Това е нещо, върху което ще трябва да работят както нашите внуци, така и техните внуци. Не е нещо, което само това поколение може да постигне", казва Безос.

Безос иска космическа цивилизация с хиляди гении

Късметлийските ботуши на Безос "приземиха" ракета

Луната е важна първа точка. Може да бъде достигната за три дни, има достъп до слънчевата енергия, има и голямо количество лед. Освен това е с по-лека гравитация, което изисква 24 пъти по-малко енергия, за да се вдигне едно тегло спрямо на Земята. "За да постигнем големи неща в космоса, трябва да използваме ресурси от космоса. Затова Луната е идеално място", казва Безос.

Освен постоянна колона на Луната, естественият спътник на Земята ще може да се използва като отправна точка за други космически мисии. Това ще намали разходите за тях.

А резултатът от космическите пътешествия за ресурси ще е, че на Земята тежката индустрия може да бъде спряна. Вместо това на Земята ще остане само леката индустрия и жилища. "Трябва да махнем тежката индустрия от Земята. Тя ще се прави по-добре в космоса и без това", смята Безос.

"Пратили сме сонди до всяка планета в Слънчевата система. Нашата е най-добрата. Друга дори не се доближава до нея", шеговито казва Безос.

Джеф Безос ще изгради постоянна колония на Луната

Какво е да си "сянката" на най-богатия човек в света

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@