1

Google потвърди новината, че някои външни приложения и услуги на трети лица могат да имат достъп до Gmail профла на потребители и даже да "четат" техните имейли. Най-често това се случва по невнимание на самите потребители или забравяне изобщо, че са дали подобен достъп на дадено приложение, отбелязва BuisinessInsider. За щастие, лесно може да се провери дали приложения имат достъп до Gmail и той да бъде отнет.

Социалните мрежи ще се борят с пристрастяването

Facebook споделяла лични данни с 61 други компании

Процедурата е бърза и лесна. Трябва да се отвори Google и да се влезе с избраното потребителско име и парола. След това се натиска профилната снимка в горния десен ъгъл и се кликва на синия бутон "Профил в Google".

Зукърбърг в ЕП: Извинявам се, не направихме достатъчно

Facebook ще се бори с фалшивите новини в България

Следващата стъпка е кликване върху "Вход и сигурност". Ще се отвори нова страница. От нея трябва да се избере "Приложения с достъп до профила" в лявата колона.

Ще се покаже списък с всички приложения, които имат достъп до профила в Google. Трябва да се кликне на "Управление на приложенията".

Ще се отвори нова страница, в която ще са написани всички приложения с достъп до профила и конкретно до кои части от профила. Те ще са организирани в три групи. Първата е "Вход с Google". Това са приложенията, при които просто е използвано свързването на профила за влизане и регистрация, както е "Влизане с Facebook профил" например.

Втората група е Google Apps - самите официални приложения на Google. Третата е най-важната в случая - "Приложения на трети страни с достъп до профила".

При кликване на името на всяко от тези приложения ще се покаже подробна информация за достъпа му до профила и от кога. Достъпът на избраното приложение може да бъде спрян лесно с натискането на синия бутон "Премахване на достъпа".

Facebook продължава да губи от най-важната си аудитория

Хората ще решават съдбата на медиите във Facebook

Трябва да се има предвид, че тази процедура трябва да се прави само за приложения, които вече не се използват. Ако потребител откаже достъп на приложение, което продължава да използва активно, то няма да работи добре или изобщо ще спре да работи докато достъпът не бъде възстановен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@