2

Facebook има доста проблеми тази година, но един от тях може да има доста по-сериозни последици в дългосрочен план. Проучване на Pew Research Center показва голям отлив на най-важната аудитория на социалната мрежа - тийнейджърите.

Създаде ли GDPR косвена цензура с ограниченията си

За какво да внимаваме при новите правила за личните данни

През 2015 г. същото проучване показа, че 71% от американските тийнейджъри на възраст между 13 г. и 17 г. са използвали Facebook. Сега броят, отговорили същото, е 51%.

Данните показват и друго интересно разделение. Като цяло тийнейджърите използват едни и същи онлайн платформи без значение на демографските си характеристики. Едно от ярките изключения обаче отново е за Facebook. Оказва се, че тийнейджърите от семейства с по-малки доходи използват Facebook повече спрямо връстниците си от семейства с по-големи доходи.

Новият Регламент за личните данни влиза в сила от днес

Зукърбърг в ЕП: Извинявам се, не направихме достатъчно

Къде отиват най-младите? В момента основната онлайн дестинация, където има най-много тийнейджъри, е YouTube. Цели 85% от младежите казват, че използват видео портала. Това изглежда логично на фона и на все по-голямата популярност на влогърите. На второ място по популярност е Instagram със 72%, следван от Snapchat с 69%.

От гледна точка на прекарано време, лидер е Snapchat, като 35% от младежите казват, че това е приложението, което използват най-много и най-често. YouTube е на второ място с 32%. За Facebook същия отговор дават само 10% от тийнейджърите.

Кои са любимите приложения на тийнейджърите

Хората споделят с 50% по-малко в социалните мрежи

Данните на Pew показват още, че 95% от младежите имат собствен смартфон или най-малкото достъп до такова устройство. Цели 45% казват, че са онлайн почти постоянно. Според също 45% социалните мрежи не влияят нито положително, нито отрицателно върху живота им. 31% смятат, че социалните мрежи им помагат, а само 24% мислят, че им вредят.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@