1

И зпълнителният директор на БМВ (BMW) Харалд Крюгер разкри пред акционерите в компанията някои детайли относно самоуправляемия автомобил, който германската марка трябва да пусне на пазара през 2021 година.

БМВ, наред с много други техни конкуренти на автопазара, както и технологичния гигант "Гугъл", се насочиха към автономните коли като една от логичните посоки на бъдещето в сектора.

Крюгер сподели, че моделът на бъдещето "i NEXT", освен самоуправление ще предложи и "дигитална свързаност, интелигентен свръхолекотен дизайн, изцяло нов интериор и като цяло ще доведе следващото поколение на електромобилността на пътя".

Директорът не добави по-подробни детайли за модела, но припомни, че през 2011 компанията е направила тест със самоуправляем автомобил на германски аутобан от Мюнхен до Нюремберг.

Крюгер отбеляза, че трябва да мине време докато автомобилите на бъдещето „узреят“, за да бъдат пуснати в масово производство. Един от основните въпроси, които стоят на дневен ред пред самоуправляемите возила е, да бъде определена законовата рамка за производителите и клиентите. 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@