0

В бизнеса, особено в ИТ индустрията, често се случват интересни ситуации. Например върли конкуренти, които всъщност разчитат един на друг за части от бизнеса си. Подобна е ситуацията и между Apple и Google. Оказва се, че Apple използва облачната услуга на Google, за да съхранява част от данните на потребителите, които използват нейната услуга iCloud, съобщава CNBC.

Тим Кук: Apple не гледа конкурентите си

Информацията е публикувана от Apple в сайта на компанията. Тя е част от периодичен бюлетин на Apple, в който компанията дава съвети на потребителите как да повишат сигурността на данните си.

Samsung отново преоткрива смартфона с Galaxy S9

Apple прибира 51% от всички приходи при смартфоните

Досега в този бюлетин се споменаваше, че iCloud използва услугите Amazon Web Services и Microsoft Azure. Сега обаче Azure е махнат и на негово място е спомената Google Cloud Platform.

Apple знаела за проблемите с батериите от есента на 2016 г.

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. долара на ден

Apple използва облачната платформа на Google, за да съхранява част от данните на потребителите в своята услуга iCloud. Сред тези данни са най-вече обемните файлове като снимки и видео. Няма индикация, че Apple съхранява други данни в платформата на Google. Компаниите не са коментирали темата.

Остава и неясно откога Apple разчита на Google Cloud Platfrom. Дори и неофициална, новината ще се отрази добре на платформата на Google. Тя изостава по популярност спрямо конкурентните предложения на Amazon и Microsoft. Затова Google се опитва да привлича големи клиенти, които да повдигат реномето на услугата. Освен Apple, други клиенти на Google Cloud са Spotify, Snap и PayPal.

Кук: Хората не обърнаха внимание на батериите

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@