0

Apple не е компания, която се интересува какво правят конкурентите ѝ и не ги следва. Това казва нейният изпълнителен директор Тим Кук в интервю за онлайн изданието Fast Company.

Тим Кук: Проклятието на моя живот са тайните на Apple

Кук: Хората не обърнаха внимание на батериите

В технологичната индустрия, т.нар. "вдъхновяване" от останалите е широко разпространена практика. Дори Стив Джобс е казвал, че "добрите художници копират, а великите крадат". Въпреки това самият Джобс никак не харесваше, когато се копира или краде от неговата компания.

Тим Кук сега казва, че Apple не работи така. "Не бих казал, че "следваме" другите. Не бих използвал тази дума, защото това намеква, че сме чакали някой друг, за да видим какво прави той", казва Кук.

Седем малко известни факта за Apple

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. долара на ден

"Ако видите под завивките ни, което вероятно не позволяваме на хората, ще видите, че ние започваме проекти години преди те да бъдат обявени. Може да видите това във всеки от продуктите ни, iPod, iPhone, iPad, Apple Watch - те не бяха първите, но бяха първите модерни, нали?", казва още той.

Кук допълва, че според него в повечето случаи, макар Apple да не пуска първа даден тип продукт, тя най-вероятно е започнала да работи по него преди своите конкуренти. "Ние не бързаме и гледаме да направим нещата както трябва. Не вярваме в идеята да използваме клиентите си като лаборатория. Смятам, че имаме търпение, което е уникално качество. Имаме търпение да изчакаме нещо да стане чудесно, преди да го продаваме", казва Кук.

Apple задължи Тим Кук да пътува с частен самолет

Той допълва, че въпреки мнението си, винаги е отворен да чуе критика. Кук споделя, че редовно чете имейли от клиенти дори и груби писма, стига в тях да има някакво смислено послание.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@