0

В ъншно министерство предупреди българите, които планират да посетят Франция през следващите месеци, че се очакват стачки на служителите на френския железопътен и въздушен транспорт.

На 3 април, работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват 3-месечни стачни действия. Предвижда се те да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни, съобщават от МВнР

Стачка на авиодиспечерите обърка транспорта във Франция

1800 полета са отменени във Франция заради стачка на авиодиспечерите

По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на служителите в железопътния транспорт ще започне още днес - 2 април, вечерта.

По информация на външно министерство стачни действия са обявени за следните дати:

- През април : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През май : 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните действия средно само един високоскоростен влак от осем ще бъде в движение. В провинцията  ще се движи средно един регионален експресен транспорт и един влак за предградията от пет, съобщават от външно министерство.

Авиокомпания „Air France Inter” също призовава служителите си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за провеждане на стачни действия - 10 и 11 април. В случай на отменен полет, авиокомпанията гарантира, че ще уведоми лично клиентите в деня преди отпътуването чрез есемес или електронна поща. Авиокомпанията следва също така да поддържа актуална полетна информация на уебсайта си.

Министерството на външните работи съветва българските граждани да се информират предварително за графика на движение на железопътния и въздушния транспорт във Франция на съответните гари и летища, както и  на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и авиокомпания „Air France“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@