Ивайло Захариев: С Миряна очакваме син на 14 февруари
Източник: netinfo
2
Той е млад, талантлив и известен. Но има нещото, което малко хора съумяват да запазят – добро сърце. А онова, което най-силно го отличава? Че макар и с хиляди почитателки, той е подарил вниманието си на една единствена. Любимата жена... Миряна.

Ивайло Захариев познаваме като един от главните герои в хитовия сериал "Под прикритие" (podprikritie.bg), който наскоро се изкачи до трето място в световната класация за кримисериали в сайта "Ай Ем Ди Би" (IMDB).

Младия актьор е роден през 1984 г. в София, а завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ през 2007 г., в класа на проф. Атанас Атанасов.

Оттогава е на свободна практика и участва както в класически постановки, така и в танцово-драматургични представления "phisical teatre".

Любопитна подробност е, че самият Ивайло казва, че се е молил за успеха си на Господ, но не в името на славата.

Той често споменава вярата и каузите, защото е посветил живота си на това да помага на другите. Ивайло е последовател на протестантската църква и не се притеснява да говори за Пътя и Истината.

Освен в сериала, виждали сме го на голям екран в "Пистолет, куфар и три смърдящи варела", както и на театралната сцена. Със сигурност му предстоят и още успешни роли, както и върхове, които да постига в професионален план.

Но сякаш най-голямото събитие в живота му ще се случи съвсем скоро, защото през февруари, живот и здраве, ще стане горд татко на първото си дете – момченце.

И след като през 2011 г. с него си поговорихме за предстоящата сватба, ето, че тя мина още през май, а интересни факти като това, че

първата целувка на Ивайло и Миряна е била именно в сватбения ден


няма как да не бъдат не просто забелязани, но и предизвикващи едно сърдечно "Ах!".

Тяхната приказна любов пък е подкрепена още от много вяра, добро разбирателство и уважение към работата на другия.

Какво разказа Ивайло Захариев за професионалното си развитие, променила ли го е работата и какво очаква да му се случи през 2013 г. - в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg

- 2012 г. беше много позитивна година за теб. Сериалът "Под прикритие" се превърна в страшно успешна продукция, ти взимаш участие в него...
- Радвам се, че в третия сезон сюжетът и действието продължават да се развиват на ниво, а всички ние задържаме интереса на публиката. Благодарение на екипа на "Камера" нещата се снимат леко, приятно и супер на ниво. Хората казват, че "Под прикритие" е добър и че е доста близък до българската действителност. Това наистина ме радва, но лично аз, понеже съм в самия работен процес, не мога да дам оценка.

- И все пак това е някакво признание и за твоята работа. Затова ми е интересно ти как се чувстваш от този успех?

- За мен е удоволствие хората да харесват работата ми, както и филмите, в които участвам, ролята, да хвалят различни предимства на филма. Например, в "Под прикритие" освен сюжетът и актьорската игра, много важна роля за успеха и финалния вид на сериала имат операторското майсторство, режисурата и всяка една малка брънка в екипа, който от своя страна е перфектен. Наистина оценявам, че съм на правилното място.

- А ти оценяваш ли себе си като променен – дали в професионален план или вътрешно?
- От славата не съм се променил. Но може би от професионална гледна точка – придобил съм повече опит, работейки с едни наистина големи професионалисти, добивайки опит като актьор, забелязвайки важни детайли в професията, които са ми помогнали да се развивам през тези три сезона. Това се отразява и на ролята според мен.

- А с театъра какво стана? Миналия път, когато се срещнахме, засегнахме темата...

- Направихме представлението "Железният светилник", стана доста емоционално, живо
представление. Гостуваме из България, играем го и на великотърновска сцена, гостуваме и
в София. Доста голям успех има, понеже самият сюжет е свързан с българската идентичност и самочувствие, а същевременно класическия роман го разказваме така, че човек да усети тогавашните образи. Мисля, че доста приятно представление се получи.

- Освен на малкия екран и на театрална сцена, това лято те видяхме и в киносалоните в "Пистолет, куфар и три смърдящи варела". Разкажи ми малко за тази лента.

- Филмът го заснехме преди две години всъщност. Това беше всъщност преди аз да разбера, че изобщо ще участвам в "Под прикритие". Но интересното беше, че криминалната комедия дойде след криминалния сериал, но пък и много добре се включи в цялата ситуация. Повече положителни отзиви чувам за филма, което ме радва. Идеята беше да бъде един лек криминален филм, който лятото да развлича малко хората.

- А на теб къде ти е най-приятно – по телевизията, на големия екран или на театралната сцена?

- То е много различно. Но при всички положения, когато съм актьор в пълния смисъл на
думата. Дали ще бъде кино или театър, когато успявам да практикувам... Много е различно и същевременно, когато си опитал и от трите, е недостатъчно да се задоволиш само с едно.

- Някои актьори казват, че изпитват едно особено чувство, когато са на сцената. Толкова много се сливат с образа и усещат любовта на публиката, че сякаш се докосват до Бог. Странно е. Ти изпитвал ли си нещо подобно?
- Да, има нещо като катарзис, който казват, че понякога преживяват актьорът и публиката. Случвало ми се е на представление, но не и в киното – там играеш минута-две най-много и има "Стоп". В театъра обаче можеш да усетиш това, че сътворяваш нещо и именно това те приближава до Бог. Сякаш и ти ставаш творец като него и някак си... Има това доближаване. Но с думи е трудно да се опише. Всеки творец може да го е усетил, когато е дал нещо от себе си, защото така човек се разкрива, разкрива сърцето и душата си. А когато бъде посрещнат и положително, приет един вид от публиката, може би именно това е този момент. Когато знаеш, че си дал нещо на хората и те го оценяват...

- А от толкова много работа, време за личен живот?
- Ами... Боря се (Смее се). Отвсякъде имам предложения за участия в различни проекти.
Трудно е човек да бъде навсякъде и затова се опитвам да балансирам нещата. И успявам
засега.

- А съпругата ти Миряна как приема цялата тази еуфория около теб?
- Наистина се радвам, че имам нейната подкрепа, защото сам нямаше да мога да се справя, ако тя не беше доброжелателна към това, което ми се случва. Ние много се подкрепяме.

- Миналия път с теб си говорехме за предстоящата сватба с Миряна. Ето, че бракът
вече е факт... Сега какво е чувството да си женен мъж?

- Ами все още не съм го усетил в пълнотата му. Има своите странности. Отговорностите - преди да се ожени, човек не може да ги знае...

- А вие преди това живели ли сте заедно?

- Не, не сме. Направо се гмурнахме в приключението. Всъщност, първата ни целувка беше в
сватбения ден.

- Сериозно ли?
- Да! Първата ни целувка, първата брачна нощ си беше първа брачна нощ. Доста неща ни бяха за първи път и се радвам. Имахме малък период, в който да видим какви са чуждите навици и сега вече мисля, че сме добре.

- Това е невероятно! А вие колко време преди сватбата бяхте заедно?

- Ами... На седмия месец й предложих брак и малко след това се венчахме. А сега и бебе – то си му е ред (Смее се).

- Полът какъв е, ако е удобно, разбира се?
- Момче!

- Ти представяш ли си вече какъв баща ще бъдеш?
- Да, даже съм започнал да чета една книга в момента - "Изкуството да бъдеш баща". Искам да бъда наистина добър баща - като моя баща. Татко се грижеше много за мен, като бях малък и съм приел добър пример, който искам да предам.

- Вече мислил ли си за някакви неща, в които би искал да възпиташ детето си? Аз знам,
че ти си много вярващ, както и Миряна. Предполагам, че ще искате да предадете тази
любов към Бог и на детето ви.

- Да, но най-вече ще му дадем свободата на избор. Ние не искаме да му наложим нашата вяра, но искаме да му покажем, че това за нас е добро и ако той сметне да ни последва, това би било най-доброто за нас.

- А ти как си се представяш – като грижовен и притеснителен или по-скоро като строг
баща?

- Ами аз се опитвам да бъда балансиран, така че мисля, че ще бъда строг, но същевременно обичам и да прегръщам. Мисля си, че ще го прегръщам много и ще бъдем наистина близки приятели.

- А Миряна? Тя как е?
- Тя много се вълнува. Наистина й личи, че ще бъде една отговорна майка. Нямаме търпение вече.

- А кога е терминът?
- Февруари. Даже ще ти издам, че терминът е на 14 февруари!

- Интересно ми е като мъж как приемаш нещата. Всичко сякаш се е случило много бързо при теб...
- Аз бях готов за това. Знаех, че ще ми се случват нови неща и психически се настройвах да
съм готов да премина през това, без да се притеснявам от нещо, без да има напрежение от
това, че ще ставам баща.

- Дали повечето мъже мислят като теб?
- Много е важно дали тези мъже са имали добрия пример от родителите си. Има го проблемът, че няма добри мъже, ама не са виновни те.

- А жените ли?
- Не. Въпросът е, че в този период в България са били размити ценностите, била е отнета
функцията на семейството да отглежда децата и е била предадена на държавата, която не е майка.

- Ти как запази ценностите си?
- Благодарение на моите родители. Само и единствено на тях. Те са ме гледали, те са държали да бъдат до мен. Подкрепяли са ме и съм видял, че това е добро. Мъжът трябва да бъде до жената и жената до мъжа. Сега, когато и Миряна има същите родители, и двамата вярваме, че това е правилното нещо. Имаме тази сила на вътрешната увереност, също така вярата в Бог много ни помага, защото никога не сме сами по този начин.

- Да си го кажем направо – този тип шоубизнес гъмжи от лицемерие, лоши очи, дори от
една приятна конкуренция – непрестанна борба за роля, за участия, известност и слава. Как успяваш да запазиш себе си в подобен свят?

- Винаги съм се възхищавал, когато съм чел или гледал филми за джентълмени и съм се
опитвал по някакъв начин да държа добрия тон на общуване. Опитвам се да запазя лична
хигиена точно от това лицемерие и от излишна помпозност. И се радвам, че и Миряна ми
помага да не се отпускам. Връща ме на земята, ако прекалено полетя (Смее се).

- Е, човешко е...
- Човешко е, но знам, че няма да прекаля. Имам нея, имам приятели, които ми помагат за това.

- А как успяваш да опазиш себе си от суетата? Нормално е човек да бъде егоист до
някъде, да обича себе си също...

Да обичаш себе си е едно, но да си мислиш, че си повече от другите само защото си по
телевизията – това се опитвам да не допускам в себе си. Едно от нещата, които ми помагат
да не изпадам в главозамайване, е това, че се опитвам да помагам на хора. Да бъда подкрепа, дали ще бъде в центъра, където помагам на наркозависими, дали ще бъде по друга линия, например, с новото представление, което репетираме.

- Разкажи ми повече за това представление.

- То не е с комерсиална цел, казва се "Спасителят" и е насочено към младата публика. Искаме да им покажем какъв е животът с наркотиците. Разказва се за едно момиче, хероиново зависима. Аз съм момчето, което я среща, и се опитва да й помогне. Една трагедия, която разказва за истинския живот на наркотиците.

- Кога и къде можем да я гледаме?

- Януари месец ще бъде премиерата, най-вероятно в кинотеатър "Освобождение". Ще
гостуваме и на други свободни сцени, в училища, в които има сцени също. Постановката наистина е насочена към младата публика. Няма да има редовни вечерни представления,
защото сме намислили след всяка игра да има и разговор с учениците. Да ги питаме какво
мислят за наркотиците, да кажат какво е тяхното мислене, ние да кажем какво знаем от
нашия опит. Превенция от наркотиците се опитваме да направим.

- Какво би казал на подрастващите?
Да не изневеряват на сърцето си. Не мисля, че някой човек нарочно би искал да направи зло на другите. Ще цитирам Библията, където пише "Най-много пази сърцето си, защото в него са изворите на живота". Кратко и ясно. Ако всеки човек го направи, независимо дали вярва в Библията, или не, ще го запази като личност.

- А колко ни трябва, за да помогнем?
- И една усмивка е достатъчна. Не е много... Даже да помогнеш е много по-лесно, отколкото да попречиш.

- Една от версиите за отминалия вече 21 декември е, че от тогава започва един вид
морално прераждане. Вярваш ли в това?

- Не вярвам, че един човек, без да го реши, може да се промени. Моралната промяна е
съзнателен акт, който не може да бъде на базата на природен катаклизъм.

- За 2013 г. какво си пожелаваш?
- За 2013 г. се надявам на по-малко изцапани пелени (Смее се). Или по-скоро по-малко
изцапани ръце от пелени (Смее се). Шегувам се!

- Ще сменяш ли пелени?
- Ще сменям! Ще помагам. Наистина ми е удоволствие да бъда около деца и бебета, така че ще се радвам да съм част от израстването на бебето. Също така се надявам и на още филмови проекти. Имам предложения, които за съжаление все още нямат финансиране. Така че... очаквам.

- А предложения от други държави и мислили ли сте си някога с Миряна да напуснете
България?

- Определено искаме да останем в България. В чужбина няма да бъдем щастливи, нито ще
можем да допринесем за чуждата страна толкова, колкото за България. Но ако става дума за гостуване, за проект, който има начало и край – да...
Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>СДВР:&nbsp;Движението в центъра на София в събота може да бъде спирано</p>

СДВР със строги мерки заради мача "Левски" - ЦСКА

България Преди 2 минути

Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали, така и в центъра на града каза на гл. инспектор Иван Георгиев

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

Йотова: Странно е отстраняването на Росен Желязков от поста председател на НС

България Преди 9 минути

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на парламента, отбеляза тя

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 1 час

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 1 час

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

“Това е моят дом”: Животът в забранената зона на Чернобил

Свят Преди 1 час

38 години след ядрената катастрофа в Чернобил

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

“Съдебен спор” върна Нана Гладуиш в България

Любопитно Преди 1 час

Поводът е юбилейният епизод 1000 на емблематичното предаване на NOVA

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Новият сгъваем Z Fold на Samsung ще има Ultra версия

Технологии Преди 1 час

Той се очаква на пазара това лято

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 1 час

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 1 час

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

99-годишна

Когато духът е най-важен! 99-годишна баба счупи 3 световни рекорда по плуване (ВИДЕО)

Любопитно Преди 1 час

История, която звучи като от филм, но всъщност е самата истина

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 2 часа

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

<p>Борисов: Много добре го сглобихте, браво, унижихте ни, разстроихте ни</p>

Борисов: Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено

България Преди 2 часа

Следващият парламент може да бъде много по-различен, заяви лидерът на ГЕРБ

<p>Доц. Кунчев обяви ще се въвежда ли&nbsp;извънредна епидемична обстановка заради коклюша</p>

Кунчев: Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка заради коклюша

България Преди 2 часа

Карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Любопитно Преди 2 часа

Днес работодателите са изправени пред много сериозни предизвикателства