2

Преди година Патрик Суейзи твърдеше, че мечтае "за дълъг и пълноценен живот, изживян не в сянката на рака" и отказваше да взима болкоуспокояващи, за да не помътняват съзнанието му за снимките на сериала "Звярът" (The Beast).

Звездата от "Дух" не успя да победи рака, но първият (и единствен) сезон от крими поредицата е факт и от 25 януари (понеделник) се завърта в ефира на телевизия Про.бг (Probg.bg).

Епизодите ще се излъчват от 22,15 ч. в понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ролята на агента ветеран от ФБР Чарлз Баркър беше последното превъплъщение на Суейзи. Той започна работа по сериала, след като вече знаеше, че е болен и не му остава още много време.

Единственият начин да продължиш да живееш, когато статистиката ти казва, че си мъртвец, е да работиш, казваше той и всеки ден се отправяше към снимачната площадка, пренебрегвайки мисълта за тежкото експериментално лечение и приближаващия край.

След броени дни и българският зрител ще стане съпричастен към това "усилие от любов", както го определи шефът на американската кабелна телевизия A&E (AETV.com) Боб ДеБитето, които продуцираха "Звярът".

А звярът е самият Суейзи, който в продължение на 13 епизода обикаля улиците на Чикаго под прикритие в търсене на справедливост. Когато му зачисляват новобранеца, Елис Доув (в ролята Травис Фимел), той се заема да му разкриe опасностите в работата на ФБР.

Двамата се изправят срещу наркобарони, корумпирани политици и наемни убийци. Привидно наивният Доув обаче крие тайна. Той трябва да оцени поведението на Баркър, което, според шефовете на бюрото, е твърде агресивно.

Премиерата на "Звярът" в ефира на A&E беше на 15 януари 2009 г. Американските медии приветстваха изпълнението на Патрик Суейзи, "Ню Йорк таймс" писа, че той заслужава адмирации, защото "умело успява да избяга от екранното клише".

Други издания писаха, че битката, която води с рака, създава допълнителна плътност на образа, а той прави най-добрата роля на живота си.

През юни от телевизията официално обявиха, че няма да снимат втори сезон. Те обясниха, че са взели решението с неохота и след дълго обмисляне. От A&E не можеха да продължат снимките, защото състоянието на Суейзи се влоши, но не искаха да го заменят с друг актьор.

13-те заснети епизода бяха издадени на дивиди.

В края на 2009 г. се появи и автобиографията, която Суейзи написа с помощта на съпругата си Лиса Ниеми, озаглавена The Time of My Life - като песента от филма "Мръсни танци", в която актьорът изпълнява главната роля.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@