7

В българските училища години наред учебният материал е несъобразен с възрастовите възможности на децата и много от тях изпитват затруднения при усвояването му.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ НЕОБИКНОВЕНИЯ ЧАС НА 4 "А" КЛАС

Учениците са принуждавани да „зубрят” информация, вместо да развиват логическо мислене и да разсъждават. Това води до загуба на интерес от страна на учениците и ниски резултати.

„Децата са много по-различни от нашите поколения, на тях сухата материя не им е интересна и съответно те учат по-малко.

г-жа Светлана Милетиева
г-жа Светлана Милетиева Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

Смятам, че образованието трябва да е в синхрон с иновациите, които навлизат и всички колеги все повече трябва да използваме тези иновативни методи в работата ни“, коментира г-жа Светлана Милетиева, преподавател в столичното 97-мо СУ „Братя Миладинови“, пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg.

Пълноценната иновация в училище цели промени, както в образователната среда, така и при взаимоотношенията между учителите и учениците.

Коя е най-желаната професия от учениците

Какво е да си съвременен будител (ВИДЕО)

„В нашето училище все повече се опитваме да представяме учебното съдържание по този начин.

Резултатите показват, че чрез този метод децата са по-заинтересовани и научават повече“, допълни г-жа Милетиева, класен ръководител на 4 „А“ клас.

Възпитаниците на г-жа Милетиева сами разбраха какви са свойствата на електромагнетизма, как да превърнат движението в звукова енергия и още...

Как това става възможно?

Учениците от 4 „А“ взеха участие в интерактивен час, посветен на електрическата и магнитна енергия, проведен от млади научни специалисти от „Музейко“.

„Всички експерименти бяха много интересни и всеки един от тях ни научи на нещо. Иска ми се така да ни протичат всичките часове“, казва една от ученичките.

Учениците от 4 "А" клас
Учениците от 4 "А" клас Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

Най-забавният експеримент за децата се оказа натъркването на балон в косите. Именно чрез него децата разбраха нагледно какво е електромагнетизма.

Според преподавателя им децата харесват този тип уроци, защото са много по-интересни и забавни за тях.

Стаматов: Българчетата са неграмотни заради „Фейсбук”

Българските ученици на евродъното по четене

В необичайния урок, учениците научиха още какъв би бил светът, ако енергията не съществуваше.

Кой е най-големият източник на светлина за хората, как физиката и химията участват в нашия живот, какви са свойствата на пламъка и какво представлява природният феномен мълния.

Музейко в училище
“Музейко в училище” Източник: Георги Димитров/ Vesti.bg

Урокът и неговите интерактивни дейности се провеждат в рамките на един учебен час, посветен на предварително избрана тема според възрастта на учениците.

Чрез демонстрации и експерименти класната стая се превръща в иновативна образователна среда.

Ще останат ли млади учители у нас

Наученото се затвърждава и децата се вдъхновяват за още нови срещи с науката. Програмата завършва с проект за последваща работа в клас.

Програмата “Музейко в училище” обхваща по вълнуващ начин научните теми, залегнали в задължителната учебна програма за начален курс - форми и енергии.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@