0

К ампанията на Новините на NOVA „Мисия образование” става все по-всеобхватна като последното събитие, което стана част от инициативата, е „Ден на отворените врати”.

Четвъртокласници от столичното 21 СУ „Христо Ботев” бяха специални гости на „Нова Броудкастинг Груп“ и се запознаха отблизо с магията и тайните на журналистическата професия.

Чрез посещението „Мисия образование” подкрепя проекта на МОН „Твоят час” и клубът „Достойните хора”, създаден от учителката в 21 СУ Катя Гогова. Проектът цели "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности”.

Източник: Vesti.bg/Георги Димитров

В продължение на няколко часа четвъртокласниците се срещнаха с едни от най-известните и опитни водещи и репортери на медията, посетиха студията на "Новините на NOVA", "Здравей, България" и "Събуди се", както и първото по рода си студио за онлайн продукции у нас, част от "Нетинфо".

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗАБАВНИ МОМЕНТИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

В нюзрума учениците се запознаха с репортера и автор на рубриката „На твоя страна” – Георги Георгиев, който им сподели, че е мечтал за журналистическата професия от дете. Благодарение на водещата на "Новините на NOVA" Марина Цекова децата имаха възможност да присъстват на една от най-важните срещи в телевизията, на която се подготвят "Новините на NOVA".

След като се запознаха с цялостния процес, за децата падна и завесата на същинската магия на малкия екран – влязоха в телевизионното студио.

Източник: Vesti.bg/Георги Димитров

Там ги очакваха водещият на "Здравей, България" Виктор Николаев и синоптичката на NOVA Деси Банова. Виктор влезе в нетрадиционната за него роля на оператор, за да заснеме децата, които през това време четяха реалните новини от деня. Най-дългоочакваната прогноза за времето се случи благодарение на лицето на Прогнозата за времето на NOVA - Деси Банова.

Едно от най-емоционалните преживявания за децата бе присъствието им в студиото по време на обедната емисия на "Новините на NOVA", където техен любезен домакин бе водещата Невена Василева.

В края на приключението си четвъртокласниците имаха възможност да разгледат първото по рода си студио за онлайн продукции у нас, в което се създават най-успешните уеб сериали в България, между които „Не така, брат” и „Апартамент 404”. Учениците се запознаха и с част от екипа на "Нетинфо", които им разказаха за спецификата на тяхната работа.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@