1

Т ози хляб трябва да се консумира пресен.

Не издържа дълго - точно както и средностатистическото италианско правителство.

От Втората световна война до днес са се сменили цели 65 правителства, които се оказват също толкова нетрайни, колкото и вкусната фокача, която трябва да бъде вкусна. 

Един философ е казал: Кажи ми какъв хляб ядеш, а аз ще ти кажа кой си. 

Фокача е традиционнен италиански плосък хляб, с добавени към него лук, маслини, подправки и други хранителни съставки. Историята на този хляб е свързана с град Алтамура намиращ се в Южната италианска област Пулия, главният център на благодатната зона Мурджа, където се произвежда твърда пшеница. 

Как да приготвим този вкусен хляб:

Необходимите продукти за приготвяне са: брашно, мая, сол, вода, зехтин, домати и малко пресен розмарин.

Маята се разтваря във вода и добавяме брашно и сол. Дъното на йенски съд се намазва с малко с качествен зехтин.

Когато сте напълно готови с тестото, оставете го да втаса поне четири часа. 

Пълната рецепта и всички стъпки, може да видите във видеото на колегите от "Дойче веле"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@