6

"Търсим човек, който трябва да притежава отлични умения за самозащита, да може да оказва първа медицинска помощ, да познава основите на психологията и да може да шофира".

Обява за работа с тези изисквания звучи сякаш ФБР си набира нови агенти.

Всъщност това са основните умения, които трябва да притежава една бавачка, за да работи за британското кралско семейство.

Ето и малко повече факти за бавачките в британския кралски двор:

Образованието на кралските бавачки

Не е достатъчно просто да обичате да се грижите за децата, за да станете кралска бавачка.

Бавачките, които се грижат за кралските деца, трябва да са завършили престижния колеж "Норланд", който не е достъпен за всеки. Изискванията са кандидатките да са в добро физическо здраве и да имат безупречна биография. Те трябва да владеят английски перфектно.

По време на тяхното обучение момичетата не само учат как да се грижат за деца, но изучават предмети като психология, история, философия, социология и литература.

Източник: Getty Images/Guliver

Предварителна практика с бебета роботи

По време на обучението в "Норланд", бъдещите бавачки се упражняват върху бебета роботи.

Те са програмирани с всякакви бебешки прищевки и могат да събудят своята бавачката през нощта, да плачат за храна или да искат вниманието ѝ.

На студентките не се позволява да игнорират нуждите на роботизираното бебе и те трябва да му окажат нужното внимание по всяко време от денонощието.

Източник: Getty Images/Guliver

Бавачка бодигард

Източник: Getty Images/Guliver

Бавачка трябва да може да защити себе си и бебето за което се грижи, затова момичетата в колежа "Норланд" вземат уроци по самозащита, които се преподават от бивши офицери на военното разузнаване.

По време на последния курс на тяхното тригодишно обучение, момичетата също се обучават как да оказват първа медицинска помощ.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ВСИЧКИ КАЧЕСТВА, КОИТО КРАЛСКИТЕ БАВАЧКИ ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВАТ

Кралска бавачка: какви качества са необходими

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@